Pienen bloggaus- ja ompelutauon jälkeen sain veisteltyä kasaan muutaman uuden vaipan. Yksi tekele lensi roskiin (tai siis tilkkuläjään), kun onnistuin mokaamaan aivan kaiken sen ompelemisessa, mutta aika monta vaippaa päätyi kuitenkin valmiiksi asti:
Tämän vaipan ulkopinta on Kestovaippakaupan laminoitua trikoota. Oikein vänkä keksintö, toivottavasti myös toimiva! Jostain kumman syystä pelkään, että trikoo johtaisi kosteuden vaipan päälle, vaikka kauan sitten ompelemissani velourpäälysteisissä vaipoissakaan ei tätä ongelmaa ollut. Kivaa, että mulla sattui olemaan sopivan sinistä lankaa, tikkaukset näyttävt kivoilta!
Tämäkin Chickadee-pul on Kestovaippakaupasta, samoin musta coolmax, joka mielestäni tuo särmää tähän muuten vähän hempeään vaippaan. Ja tähänkin mulla oli sopivan väristä lankaa! Kangas-Center Partista Jyväskylästä saa muuten Kiedo ry:n jäsenenä alennuksen kestovaippoihin ja kantoliinoihin tarkoitetuista kankaista ja langoista, vink vink ;) Sieltä nämäkin langat ovat peräisin.
Tämän pikkuisen vaipan äitini tilasi vauvalahjaksi kaverilleen. Surautin myös taskuun sopivan taittoimun, jonka molemmat ulkopuolet ovat velouria ja sisällä on yksi kerros flanellia. En viitsinyt tehdä imusta nepillistä taittoimua, sillä tällaista yksinkertaista lärpäkettä voi aloittelijan olla helpompi pyöritellä. Mukaan lähtee myös käyttöohje, toivottavasti vastaanottaja tykkää!
Pitkästä aikaa tein myös sisä(täyttö)vaipan. Venyvistä kankaista ommellut sisä- ja sisätäyttövaipat eivät jää niin nopeasti pieniksi kuin pul-kankaiset taskuvaipat, joten yövaippoja meillä on riittänyt oikein hyvin vaikka poika kasvaakin. Tämä vaippa on M-kokoinen mummut-kaavalla tehty vaippa, jonka sisäpinta on tencel-joustofroteeta, ulkopinta Kimperin joustofroteeta ja sisältä löytyy vielä yksi kerros mustaa jostofroteeta ja yksi kerros bambufleecea - kuvasta näkyvätkin tikkaukset, joilla imut on vaippaan ommeltu. Taskuun on hyvä sujauttaa esim. yksi bambuimu ja hahtuvaimu, päälle villahousut niin nätti paketti pitää ja hengittää koko yön!
Kokeilin myös kestositeen ompelemista. Ylimpänä siteessä on musta coolmax, sen alla bambufleeceimu, alla kerros flanellia, sen alla softis-kangasta (joka on kevyttä laminoitua kangasta) ja uloimpana soma Marimekon Unikko-tilkku. Kämmäsin siinä, että ompelin imun ajatuksissani kiinni coolmaxiin enkä flanelliin, mutta se on lähinnä ulkonäköseikka.
Näitä on tarkoitus tehdä lisääkin, tilkkuja kun vaippaompeluksista jää aina yli ja kestoside on taatusti iholle mukavampi vaihtoehto kuin hengittämätön muoviside... Lisäksi erilaisista vaippamateriaaleista on kertynyt jo niin paljon kokemusta, että uskallan sanoa, että imee ja toimii varmasti, toivottavasti pysyy myös paikallaan hyvin nepparin avulla. Tällainen päiväside on yhtä ohut kuin kertakäyttöinen - ja hei, kuinka nätti! (Kiitos vain veljelle mahtavasta lanka- ja kangasvuoresta, siitä jäämistöstä nämäkin Unikko-tilkut ovat peräisin.)
Siinä kaikki tällä kertaa! Loppuun vielä mainos, minutkin löytää täältä - yritän parhaani mukaan neuvoa Kiedo ry:n TSI-pisteellä muita innokkaita vaipanompelijoita (huh huh, mahdankohan osata...)
Ihania vaippoja, eritoten tuo ensimmäinen :)
VastaaPoistaKiitosta! Ja hyvin on toiminut käytännössäkin tuo laminoitu trikoo.
VastaaPoistaMeillä taas laminoitu trikoo teki juuri tuota, mitä pelkäsit :/ Tosin vain yhdessä ostovaipassa on ollut sitä, että voihan se olla mallistakin kiinni, mutta veti tosiaan kosteutta haarasta päälleen.
VastaaPoistaJoo, ei se niin hyvää ole kuin perus-pul. Jos vaippa pääsee oikein kunnolla märäksi, niin trikoo vetää kyllä kosteuden pitkälle kankaan päälle. Lisäksi kangas on nyppyyntynyt useiden pesujen jälkeen.
VastaaPoistaEnemmän olen kuitenkin ollut tyytymätön amerikkalaisiin puleihin (esim. tuo chickadee), joista haalistuu värit pesuissa aika nopeasti. Kun suomalainen pul on uudenveroista vielä 30 pesun jälkeen, jenkkipulit ovat ihan erivärisiä kuin alkujaan :/