keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kurkistus ompeluhuoneeseen

Tänään meille kotiutui uusi perheenjäsen. Painoa on muutama kilo ja korkeuttakin niin paljon, että tilaa piti raivata, että saatiin se tungettua johonkin soppeen. Hyvin se siihen sitten solahti, ihan kuin olisi ollut siinä aina.

Eli peitetikkikone! Minun Ihan Oma! Rehellisyyden nimissä kerrottakoon, etten ole koskaan edes kokeillut ommella peittarilla, mutta kun noin kuukausi sitten aloin nähdä tuosta masiinasta uniakin, päätin sen hommata. Suunnitelmissa on kyllä ollut jo yli vuoden ja melkein jokaisella ompelukerralla olen huomannut ajattelevani, että OLISPA. No ny o.

Tuli vähän järjesteltyä ompelusoppea muutenkin uuden tulokkaan kunniaksi, joten vilautetaanpa nyt ei tällä hetkellä niin kovin pölyisiä nurkkia vähän teillekin:


Jaan siis työhuoneen miehen kanssa, joskin olen onnistunut levittäytymään häenenkin tontilleen lankoineni ja villoineni ihan tehokkaasti. Onneksi se ei (ainakaan ääneen) valita. Kyllä me mahutaan!


Tässä vielä pari yksityiskohtaa. Lankatelineen askartelin joku ilta viime syksynä vanhasta leikkuulaudasta laminoimalla ja ruuvailemalla. Nätti se on, mutta ei ihan niin kätevä kuin voisi. Puolet langoista on laatikoissa.

Kangaskaapin joustavaa puoltakin kehtaa nyt vilauttaa, kun sain vähän viikkailtua myttyläjiäni. Kankaat ovat kahdessa rivissä, joten kaikkia ei näy. Ja puuvillat on omassa paikassaan, piilossa ja pysyvätkin.

Semmosta. Nyt opettelemaan yhteiselämää Janomen kanssa!7 kommenttia:

 1. No niin, eikö ompelemaan vaan. Kaappi on hienosti ojennuksessa, kunhan se vaan pysyisikin. Terveisin äiskä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, tahtoo tekemisen tohinassa tulla sullottua kangasrievut (rievut = raukat) melkoisissa mytyissä aina välillä paikoilleen. Mut mie yritän! :D

   Poista
 2. Onnea uudelle koneelle ja omistajalle! Olisi mielenkiintoista, jos jaksat kertoa, kuinka ompelu sillä lähtee sujumaan. Itselläni on peittarikuume ja lueskelen innolla juttuja aiheesta. Janome, Brother, Elna vai Bernina 009 Dcc? Itselläni Pfaff Coverlock 3.0, enkä ole tullut sen kanssa sinuiksi. Liian monimutkaista vaihdella peittarille ja saumurille ees taas. Myyn pois tai vaihdan joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Tässä vähän ensikokemuksia: eilen ompelin pari teepparia itselle ja oli kyllä i-ha-naaaaa tikata resoreita, käänteitä ja taskuja, kun se oli niin HELPPOA! Teki mieli hakata päätä seinään, että miksimiksimiksi minä en ole hankkinut tätä konetta aikaisemmin ja katkoa rituaalinomaisesti kaikki kaksoisneulat :D Langoittaminen oli helppoa ja käyttöohjeet selkeät. Hieman opettelemista on siinä, että saa tikkauksen kulkemaan tarpeeksi lähellä kanttauksen reunaa, kun en ostanut (enkä aio ostaa) kääntäjää. Youtubesta löytyy myös paljon vinkkivideoita Janomen käytöstä. Voin kyllä suositella! Mäkin muuten aikoinaan mietin yhdistelmän ostamista, mutta ajattelin silloin, että en mä varmaan sitä peittaria niin paljon tarvi ;)

   Poista
  2. Tämä kyllä lisää vain peittari(Janome)hinkua entuudestaan. Ja jaettu ilo on kaksinkertainen/moninkertainen ilo! Hienoa, että ompelu alkoi sujua heti alkuunsa näin hyvin.

   Poista
 3. Voi juku, miten kaunis työtila. Minä ompelen khh:ssa pyykkikoneen lingotessa selän takana ja vaippojen haistessa pöydän alla ;) Tuollaista lankatelinettä olen suunnitellut minäkin. Onko nuo siis tosi pitkiä ruuveja? Ja onko ne ihan suorassa vai vähän vinossa ylöspäin? Kaunis kuin taulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oma ompelunurkkaus on kyllä luksusta :) Lankatelineessä on tosiaan piiiiitkiä ruuveja (niitä oli hankala löytää). Nyt tekisin joitain asioita toisin: tekisin kerralla isomman telineen, varioisin enemmän tappien etäisyyttä toisistaan ja kiinnittäisin tapit tosiaan vähän yläviistoon; mun akkuporakoneella ja nikkarintaidoilla oli vähän hankala saada noin kovaan puuhun ruuveja vinoon, mutta niin olisi kyllä parempi. Lisäksi suosittelen kiinnittämään tauluun noita kannattomia tai pienikantaisia nauloja, että puolat ja pienempireikäiset lankarullat mahtuvat tapin läpi myös. Googlettelemalla löytyy paljon hyviä ideoita, taisin käyttää hakusanoja "yarn rack" tai "thread rack" kun etsin ideoita. Ei kun askartelemaan!

   Poista