perjantai 29. huhtikuuta 2011

Köllöttely- ja vaipanvaihtoalusta

Kävin tänään kaverin kanssa Vauvauvassa ja Vekaratorilla. Jälkimmäisestä mukaan tarttui suloinen pussilakana (8€), joka sai uuden elämän vaipanvaihto- ja köllöttelyalustana:

Varsinainen ompelutaidonnäyte tämä, 4 suoraa saumaa saumurilla :D

Toisella puolella on sitä myrkkysienipulia ja mitttaa lakanalle kertyi 72x72 cm. Olisin mieluusti tehnyt vähän isommankin, mutta pulia oli jäljellä vain 72 senttiä leveä pala. Vielä sitä tilkku jäi, mitenhän sen tuhoaisi... Pussilakanakangasta jäi onneksi vaikka kuinka!

Vauvauvasta ostin merinolankaa kesäisiä villiksiä varten ja hamppufleeceä imuja varten. Sovittelin myös MaM-ECO-kantoliinaa, joka on hamppu-puuvillasekoitetta ja taatusti jämäkämpi kuin nykyinen löperöksi venynyt trikooliina, johon poikanen alkaa olla liian painavakin. Jostain syystä kuitenkin vierastan kudotulla liinalla kantamista toistaiseksi, ja tahtoisin tuollaisen välimallin... Mielipiteitä, kokemuksia, kannattaako? Ja noita saisi käytettyinäkin aika hyvin...

3 kommenttia:

  1. meillä on MamEco-kantoliina kaakaonvärisenä - se on palvellut hyvin Aliisa-serkulla, Onnilla ja nyt Veikolla. Se on tosin joku XL-koko, mun ympäri menee smokkisidonnasta vielä kahdesti... Mutta hyvä ja jämäkkä liina on, hyvästä sidonnasta ei vauva valu vaikka joskus on joutunut juoksemaan bussiin... vastuuton äiti! . Kudottu liina on maailmankaupasta - Bethany colonyn ihana kullanoranssi liina, joka ei kyllä veny eikä pauku mihinkään. Siinä kannettiin Onnia kun oppi päätään hyvin kannattelemaan. Kudottu on aika jäykkä, ja aika isot taitokset on pikkuihmiselle siinä. anunen

    VastaaPoista
  2. hih, ikivanha ryhmä kummittelee googletilissä! :/

    VastaaPoista
  3. Hyväksi sitä tosiaan haukutaan, mutta kun nyt hankin tuon pehmeäksi käytetyn Girasolin, niin MamECOa ehkä seuraavalle ensiliinaksi ;) Ihanat kiedolaiset opastivat mua tekemään kietaisuristi ykkösen kudotulla liinalla tukevasti, jee! Aika pian saa varmaan alkaa meillä sitoa lonkalle ja selkäänkin, Kalle kun on kannatellut päätään ihan synnäriltä saakka ja nyt jo tuppaa pyöriskelemään masulta selälleen välillä vahingossa.

    VastaaPoista