perjantai 15. huhtikuuta 2011

Vaippapino

Nappasin aamulla kuvan vaippakaapista, kun melkein kaikki vaipatukset olivat kerrankin yhtä aikaa puhtaina - pesussa taitaa olla kaksi vaippaa, hoitokassissa kaksi ja pojalla päällä yksi:

Alahyllyllä ovat pul-taskut, joista olen ommellut itse kaikki paitsi 2 norsukuvioista Myllymuksujen vaippaa, jotka ostin kaverilta käytettyinä.

Ylähyllyllä on pääasiassa sisätäyttövaippoja, joista oikeanpuoleiset olen tehnyt itse ja vasemmalla ylhäällä on muutama kirpparilta ostettu (kehno) TSI-vaippa, vihonviimeisiä hätävaroja meillä. Vasemmalla ylhäällä on myös neljä Kushiesin AIO-vaippaa., jotka ostin Huuto.netistä raskausaikana. Tällainen vihreä AIO-vaippa oli myös äitiyspakkauksessa (2010), enkä Kestovaippainfon arvioiden mukaan ole ainoa, jonka mielestä nuo vaipat ovat aivan surkeita... Muuten laittaisin Kushiesit kiertoon, mutta ne ovat niin älyttömän isojakin (4-kiloisesta lähtien - joo varmaan, jos reidet ovat paksummat kuin pää), että ajattelin vielä säilyttää hätähätävarana kesää varten.

Lisäksi on kolmet villahousut ja kolmet pul-kuoret, mutta ne eivät tällä kertaa päässeet kuvaan. Melkein kaikki imut on laitettu kuvan vaippoihin sisään: imuja mulla on tällä hetkellä liian vähän, mutta vihaanvihaanvihaan niiden ompelemista ilman saumuria. Jonkin verran olen ostanut imuja käytettyinä kirppareilta ja kaverilta.

Vaippoja on täyskestoiluun tarpeeksi mutta naftisti. Poika kuluttaa päivässä 8-14 vaippaa, joten melkein joka päivä kone hurraa. Lisäksi vaipoista on alkanut erottua selkeät suosikit ja ne, jotka jäävät aina pinon pohjimmaisiksi. Suosikeiksi ovat nousseet Henni Mustakorven kaavaa soveltamalla ompelemani vaipat ja vähemmälle käytölle tuntuvat jäävän haaroista leveämmät vaipat, jotka istuisivat varmaan tyttövauvalle paremmin.

No vaipat onneksi saa kiertoon! Jyväskylässä järjestetään 21.5. Pienten päivä, jossa Googlen tietojen mukaan ainakin takavuosina on ollut mahdollisuus pitää vaippakirpparipöytää. Tämän vuoden tapahtumasta on harmillisen vähän ennakkotietoja saatavilla vielä Facebook-sivullakin.

Ja onpa vaippatilanne mulle hyvä syy surautella lisää mainiosti istuvia vaippoja vaikka vähän yli oman tarpeenkin :) Työn alla on myös kestovaippailuun sopivamman vaippakassin ompeleminen, mutta kertoilen tästä projektista myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti