perjantai 8. huhtikuuta 2011

Kantopaneeli kevättakkiin

Sitaisin eilen pojan liinaan ja olimme lähdössä kirjastoon, kun alkoi sataa vettä. Harmistuneena käännyin ulko-ovelta ja pakkasin vekaran turvakaukaloon - plääh, autolla alle kilometrin päähän... Mutta olisihan tuo parka kastunut ja paleltunut trikooliinassa, vaikka kuinka villapuvussa olikin. Etsin sitten netistä kantotakkeja, ja törmäsin kivaan kapistukseen nimeltään kantopaneeli. Paneelin avulla saa muutettua takin kuin takin kantotakiksi, jonka alla lapsi on suojassa tuulelta ja tuiskeelta. No sellaisenhan nyt tekaisee nopsasti!



Helposti se syntyikin! Mittasin, paljonko takkiini tarvitsisi tilaa, että me molemmat mahtuisimme sen sisään mukavasti ja vähän kasvunvaraakin jäisi. Ylänapin kohdalta piti leventää 40 cm ja alanapin kohdalta 20 cm. Leikkasin velour-pulista sopivan kokoisen kaistaleen, johon jätin myös 25 cm korkean reunan hupuksi. Vuorin alaosan tein fleecestä ja yläosan velourista. Ompelin yläsaumaan kuminauhan, jotta se pysyisi tarvittaessa pään päällä suojana, ja mittasin napinreiät kohdilleen. Minulla ei sattunut olemaan neljää samanlaista isoa nappia, joten päällystin eriparinapit velourilla.

Tältä se näyttää (on se lapsikin siellä jossain):


Nyt taas tarkenee! Paneeli on mielestäni juuri sopivan lämmin näin kevääseen, lisäksi pul ja fleece pitävät kosteuden hyvin loitolla.

1 kommentti: