perjantai 11. toukokuuta 2012

Kantoreppu! Ei oo totta, mie osasin!

7 tuntia leikkaamista, ompelemista, harsimista, purkamista, neulaamista... Niin ja sitä ennen kankaiden värjäämistä, kaavojen piirtämistä, solkien hankkimista... Ei ollut ihan pikkujuttu tämä, mutta sainpa tehtyä!Paneeli on Natibabyn pellavaista Pihlaja-kantoliinaa, jonka värjäsin Emo-tuotannon reaktiiviväreillä (n. 75% keltaista, 25% vihreää). Värit toistuvat melko hyvin näissä kuvissa, paneeli on sellainen vähän kullanhohtoinen. Oikein tyylikäs ja kaunis mielestäni.

Tukivyöt ja olkainhihnat ovat tukevaa samettia, jonka värjäsin paneelin kanssa samassa liemessä. Vuorina on vihreää pellavasekoitetta, jota löysin pätkän Eurokankaasta. Tukikankaana paneelikankaiden välissä on pätkä puuvillaista Vauva-lehden tilaajalahjaliinaa. Soljet ja remmit ovat Shelbyltä ja olkahihnojen ja vyön pehmusteet Etolasta.

Ohjeesta suuri kiitos Siksaksis-blogille! Ilman mainioita, yksityiskohtaisia, kuvallisia neuvoja tästä ei olisi tullut mitään. Ohjeita en tosin noudattanut kovinkaan kirjaimellisesti, sillä halusin repusta sellaisen, että ompeleet eivät näy päällepäin. Kaikki kiinnitykset, vahvistukset ja varmistukset on siis ommeltu paneelikankaiden välissä olevaan tukikankaaseen. Myös paneelin kaavan piirsin itse. Ajattelin vielä lisätä noihin remmeihin pujotuskujia, etteivät ne repsottaisi aivan valtoimenaan. Myös unituki/huppu on suunnitteilla.

Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen, ja mieskin sanoi, että tämä tuntuu mukavammalta ja tukevammalta kuin markkinoiden johtava kantoreppu Manduca! Aika mainiota! Onneksi kuvasin kaikki työvaiheet, niin pystyn ehkä joskus tulevaisuudessa askartelemaan samanlaisen - ja välttämään myös sellaiset työvaiheet, joiden jälkeen ratkoja viuhui ja koko tekele oli lentää kopan pohjalle...

4 kommenttia:

 1. Kylläpäs siitä tuli kiva, tää tarttis kyllä nähdä ihan livenäkin! ;)

  VastaaPoista
 2. Upealta näyttää! Mukava kuulla, että ohjeista oli apua. Melkoinen pähkäileminen repun ompelemisessa onkin. En kyllä tajua miten olet kaikki saumat saanut piiloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, oli siinä kyllä miettiminen :) Voin joskus naamatusten selittää.

   Poista