torstai 24. maaliskuuta 2011

Kankaita

Käytiin pikkukaverin kanssa aamupäivällä seikkailemassa kaupungilla ja ennen kuin hillitön lumimyräkkä kasteli meidät, ehdin tehdä aika hienoja löytöjä Eurokankaasta, jossa yllätyksekseni myydään nykyään myös kestovaippoihin tarkoitettuja kankaita! Vaipoissahan ei kannata käyttää kosteussuojakankaana esim. vahakangasta tai sadetakkikangasta, sillä ne eivät hengitä (eli ovat huono valinta vauvan iholle) eivätkä kestä toistuvia pesuja korkeissa lämpötiloissa.

Mutta tämmöisiä siis löytyi:
Vihreä-harmaa ja lila-raidalliset kankaat ylärappusella ovat alerullista löytyneitä oikein pehmoista puuvilla-trikoota, joista ajattelin tehdä sisätäyttövaipan pääliosia. Keskimmäisellä rappusella komeilee vihreä velour-pul-kangas, aivan ihanan pehmoinen tapaus sekin (ja muuten aika paljon halvempaa kuin monissa verkkokaupoissa, 16,90€/metri). Vihreän kankaan oikealla puolella on palalöytö valkoista joustofroteeta, ja sen alapuolella vaalea kangas on bambu-collegea (19,90€/metri), tästä tehtailee melkoisen määrän imuja! Kolmas valkoinen pakka on kuivaliinakangasta, merkki on Camil ja metrihinta 7,90€.

Kotiin palatessa postilaatikossa odottivat Huuto.netistä ostamani vaippapalat (50x50cm) oranssi ötökkä-pul, omenanvihreä pul ja vihreä ja oranssi coolmax, jotka esittäytyvät alaportaalla. Vielä on tulossa ainakin Huuto.netistä ostamaani punaista sieniprintillä koristeltua pulia ja isompi pala valkoista coolmaxia. Että arvatkaa, mitä teen viikonlopun.

Kestovaippojen ekologisuuden tai taloudellisuuden puolestahan tällainen hassaaminen ei puhu, mutta puolustaudun: ompeleminen ja käsityöt yleensäkin ovat aina olleet minulle rakas harrastus, ja koen kestovaippojen ompelemisen olevan hyödyllisempää kuin vaikka omien kesämekkojen surauttelun. Lisäksi näillä vaipoilla on pitkä käyttöikä: jos materiaalit yhteen vaippaan maksavat n. 5€ ja vaippaa käyttää esim. 100 kertaa (eli päivittäin n. 3 kuukautta), käyttökerralle tulee hintaa 0,05€ - laskinko oikein? Tähän en tosin huomioinut pesusta koituvia kustannuksia. Lisäksi samat vaipat siirtyvät tulevaisuudessa joko mahdolliselle pikkusiskolle tai -veljelle tai myyntiin (jälleenmyyntiarvo on hyvä, sillä hyvät ja kauniit vaipat ovat kysyttyä tavaraa), joten käyttökertoja saattaa todellisuudessa olla yhdelle vaipalle vaikkapa tuhat. Samat kestovaipat kiertävät usein viidelläkin lapsella ennen kuin saumat alkavat repeillä ja kuosit haalistua tunnistamattomiksi.

Toki hyödynnän vaippaharrastuksessa myös kierrätysmateriaaleja, mutta hei, saan kai minäkin joskus hankkia jotain ihan uutta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti