perjantai 25. maaliskuuta 2011

Sisätäyttökokeilu ja kirjekuorivillikset

Kestoiluystäväni kävi tänään poikansa kanssa kylässä ja hiplailimme yhdessä erilaisia vaippoja. On meillä harrastukset, joo-o :D

Mutta erilaisten vaippojen tutkiminen rohkaisi minua säätämään käyttämääni vaippakaavaa lisää. Hyllystäni löytyi vanha Suuri Käsityölehden numero (1/2005), jossa oli kestovaipan ohje. Mallailin sitä Mummot-kaavaan, valmiisiin vaippoihin ja meillä parhaiten toimineisiin vaippoihin (edellisen postaukseni vihreät velourit ovat olleet tähän saakka parhaat) ja rakentelin kaikkien näiden avulla oman kaavani. Jos se osoittautuu hyväksi, voisin ehkä tehdä siitä PDF:n tänne ladattavaksi, katsotaan nyt. Kuinkahan paljon kaavoja muuten pitää muutella, että niitä tosiaan voi sanoa omikseen? Kun ei tuollaista suikeroa nyt loputtomiin voi varioida, vaipan rakenne on mitä on.

Tällaisen sisätäyttövaipan kaavalla kuitenkin tein. Ulkopuoli on Eurokankaan joustovelouria ja sisälle ompelin sekä valkoista joustotrikoota että kuivaliinakangasta. Sellaisen mokan tein, että ompelin vaippaan  turhan kapean tarran säästääkseni vähiin käyvää leveämpää. Leveämpi tarra olisi ollut parempi vallankin kun kokeilen tässä kaavassa kantikkaita läppiä, jotka taatusti tarvitsisivat tukevammat tarrat. No, seuraavaan sitten parempi.
Iltapuhteiksi olen neulonut yhdet villahousut, kun lankakätköistä löytyi muutama kerä Novitan Puroa. Ohjeen lainasin tästä blogista. En usko, että tällainen kirjekuorimalli toimii meidän pullerolla kovin hyvin, mutta malli on varmaan oivallinen pienille vauvoille harsojen kanssa käytettäviksi. En ole vielä päässyt testaamaan näitä käytännössä, kun pöksyt ovat vielä kosteat pesun, kevyen huovuttamisen ja lanoliinikäsittelyn jäljiltä. Nämä toimenpiteet tekevät villasta paremman kosteussuojan.

Tänään saapui postitse Huuto.netistä ostamani punainen sienikuvioinen pul-kangas, hauska, eikös!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti