keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Villikset ja sisätäyttövaippa

Voi jestanpoo, kylläpä toimii! Poitsulla olisi ollut niiiiiin tyytyväinen ilme tässä kuvassa, mutta periaatteesta en taida lapseni kasvoja tässä blogissa julkaista - luulenpa, että poika arvostaisi äitiään vähän vähemmään jos hälle muutaman vuoden päästä selviäisi, että äityli käytti häntä julkisesti vaippamallina jo kuukauden iässä.

Mutta kuitenkin, tämmöiset villahousut kutasin tuossa joskus syksyllä. Ohje löytyi jostain blogista, etsin ja linkitän sen myöhemmin.

Villisten lanka on kaksinkertaista hahtuvaa (eli kiertämätöntä esilankaa, raakavillaa), jossa on luonnollista villarasvaa mukana niin paljon, että se sitoo hyvin kosteutta ja hoitaa lisäksi ihoa. Ihoa vasten hahtuvalanka on melkein sama asia kuin lampaantalja. Kuorivaipoiksi tarkoitettuja villahousuja ei siis voi tehdä ihan mistä tahansa halpis-seiskaveikasta, vaan tarvitaan joko hahtuva- tai merinovillalankaa. (edit: kyllä villiksiin käy ihan mikä tahansa 100% villalanka, merinoa ja hahtuvaa vain suositellaan jostain syystä eniten. Pääasia, että lanka on huopuvaa, sillä hieman huopuneiden housujen kosteudenpito on paras).

Tuo etuosaan huovutettu pilvi on muuten ensimmäinen neulahuovutuskokeiluni ikinä. Sen jälkeen olen kyllä kehittynyt kovasti :D Ja sisällä on siis se edellisessä postauksessa esittelemäni sisätäyttövaippa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti