keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Sisätäyttövaippa - onko, onhan?

Hienoja uusia coolmaxeja ja puleja odotellessa pengoin vähän tilkkukoppaa ja hurautin tällaiset:


Vaipan ulkopinta on mistälie ompeluprojektista ylijäänyttä fleeceä ja sisäpintaan silvoin vanhan pyyhkeen. Sisäpuolella on itse asiassa kaksi kerrosta froteeta, ompelin sisälle lisäimun lähinnä etuosan vahvikkeeksi, vaipan etuosa kun poikalapsella erityisesti kastuu. Taskunkin vaippaan jätin. Nämä tarvitsevat siis lisäksi kuorivaipan, sillä vaipassa ei ole itsessään mitään kosteutta sitovaa kerrosta (vaikka fleece jonkin verran kai sitookin).

Ompelin nämä aivan samalla tavalla ja kaavalla kuin taskuvaipatkin, ja ainakin yksi ongelma tuli vastaan: reisikuminauhat eivät toimi (rypyty) tarpeeksi hyvin näin paksussa kankaassa. Lienee siis fiksuinta ommella kuminauha kujaan, vai onko jollakin parempia ehdotuksia?

3-6-kiloisille tarkoitettu Imsevimsen valmis pul-kuori menee näiden päälle nippa nappa, mutta S-kokoinen taitaisi toimia paremmin. Tai villikset! Raskausaikana kudoin parit villahousut hahtuvalangasta, voisi vähitellen testailla, josko alkaisivat olla sopivan kokoiset. Ja yhdet villahousut olen myös saanut lahjaksi, jälleen kiittäminen sitä armasta kestoiluhörhöystävääni.

Coolmax taitaisi sisätäyttövaipoissakin (vieläkin epäilyttää, ovatko nämä varmasti sellaiset...) toimia paremmin sisäpuolen kankaana kun on niin mukavan pehmoista ja ohutta, mutta testataan nyt tämä kestovaippailun kierrätyspuolikin! Ja on mulla muitakin tilkkuja tuolla, taidanpas mennä vielä hieman penkomaan...

1 kommentti: