tiistai 3. heinäkuuta 2012

Voihan kesäniityt, lehmät ja apilat

Tykästyin käyttämään poikasella jalkaterällisiä yöpukuja varsin myöhään, eli nyt kun päälle sopivat noin 90-senttiset vaatteet. Yöpukuja on kirppiksiltä ja kaupoistakin löytynyt vain vauvoille, joten kukas lehmän hännän nostaa ellei...

Hauska trikoo on palalöytö Eurokankaasta. Kaavat askartelin jonkun vanhan kaavakirjan avulla - siinäkin loppuivat koot jo 80 senttiin, mutta suurentamalla sain ihan kelvon yökkärin aikaiseksi. Tämä on noin kokoa 92/98 cm - lahkeissa on mittaa ja alle mahtuu muhkeampikin yövaippa, mutta hihoihin ja jalkateriin olisin voinut lisätä vielä vähän pituutta.

Itsellenikin uskaltauduin ompelemaan soman kesämekkosen:

Apilatrikoo on Kestovaippakaupasta ja kaavat tein kirpparilta löytämäni Joka tyypin kaavakirja II:n raglanmekon ohjeen avulla. On tosi mukava ja sieväkin kotimekkonen tämä! Helma voisi kyllä olla aavistuksen pidempi. Ehkä teen toisenkin jossain vaiheessa, kun on kerran nyt kaavatkin. Kivoja tämmöiset puhvihiha-asiat ja empiremallisesta leikkauksesta oon kans tykännyt aina.

2 kommenttia:

  1. Ai että kuinka sievä mekko! Ja tuo kangas! Ja pieni lehmipoika on niin ihastuttava kuin aina, että olisiko tuota tarvinnut mainitakaan :)

    - Tiina

    VastaaPoista
  2. Mekko on päätynyt enemmänkin tunikakäyttöön farkkujen kanssa, en oikein tule tuon pituuden (lyhyyden) kanssa toimeen :) Mutta sievä se tosiaan on ja ahkerassa käytössä!

    VastaaPoista