tiistai 27. marraskuuta 2012

K. A. Mera ja sen laukku ynnä pari muuta tekelettä.

Entinen kamerani oli huono. Kärvistelin sen kanssa kolme kokonaista vuottam ja nyt viimein (osittain tulevien työkuvioiden takia) sain hankittua uuden. Ja mitäpä uusi ihana Nikonini (ks. kuvavihje) tarvitsisi enemmän kuin arvoistaan laukkua! Semmoinen siis:


Malli on niiiin oma kuin mahdollista. Virkkasin ja huovutin ensin summanmutikassa villaisen, soikean korin, josta oli tarkoitus tulla laukun uloin pinta. Leikkelin pahvista sopivan pohjan, mallailin vaahtomuovilevyä sinne tänne, askartelin kannen vetoketjuineen valmiiksi ja tulin siihen tulokseen, että eiiiii sittenkään ehkä. Siksi koko laukku on tuota samaista kirpparilta löytynyttä Ikean sisustusvahvuista puuvillaa.

Koska se edellinen kamera oli niiiiin huono ja loppuvaiheessa todellinen hermosaha, niin blogin päivittäminen on jäänyt vähemmälle. Pari kuvaa muistikortin kätköistä löytyi kuitenkin:Tein joku aika sitten poikaselle (jalkaterällisen) yöpuvun omalla kaavalla Kestovaippakaupan ihanasta heppatrikoosta.

Neuloin äidille villasukat Väinämöisestä synttärilahjaksi. Malli Kalajoki.

Näiden lisäksi olen kaavoittanut XL-kokoisen taskuvaipan ja ommellut niitä muutamia, neulonut ainakin kolme myssyä, virkannut yhden trikookudematon, tehtaillut läjän nuppupeittoja ja mitä vielä. Kaikki vaan kuvaamatta. Megapostausta odotellessa ;) Niin ja juu, hiirikin otti ja hajosi, enkä tosiaan jaksa syvätä kuvia läppärin levyhiirellä. Siksi nää taustat näissä paikoillaan kaikkine arkisine epäsiisteyksineen.

4 kommenttia:

 1. Arkinen on hyvä! Upean laukun sait aikaan! Itse olen ainakin tyytyväinen Nikonisti. Toivottavasti myös sinä. Tervetuloa kerhoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Toistaiseksi ainakin olen tosi tyytyväinen, mutta aikaa kyllä menee, että opin kameran kaikkia hienoja säätöjä hyödyntämään. Onneksi ihan valmisasetuksillakin pääsee pitkälle, mutta kivahan tuo olisi suljinajoista ja aukon koosta ymmärtää himppasen enempi. Kurssille!?

   Poista
  2. Itse taisin tärkeimmät perusopit saada voimauttavan valokuvan kurssilla Miina Savolaiselta. Sen jälkeen sitten olen opetellut lisää itse sillä perinteisellä yritys-erehdys taktiikalla. Vielä olisi paljon opittavaa. Syventävä kurssi voisi olla kätevä.

   Poista
 2. Onpa kiva laukku, piti oikein tsuumata heti kun oli niin siisti.
  Heppakangas on ihana ja niin on sen pitäjä, mutta nuo sukat on lämpöisellä värillään mun lempparit <3

  VastaaPoista