lauantai 6. huhtikuuta 2013

Mitkä henkselihousut! Mullekin!

Järkättiin naapurin Mellan kanssa taloyhtiön ompelupäivä. Aika kaksistaan saatiin ommeskella, mutta kivaa oli ja saatiin vaikka mitä aikaiseksikin. Seitsemän tunnin ompelumaratonista käytin varmaan puolet kiroamiseen ja purkamiseen, mutta hei! Kattokaa, miten hienot pöksyt silti valmistui!
Idean henkseleihin varastin Albababylta ja taskuihin Metsolalta, kaavan kehittelin yhden ikivanhan kaavakirjan (joojoo, tarkistan joskus sen nimen) ulkohenkselihousukaavan pohjalta ja sitten vain mallailin ja väkersin. Matskuna on aikoinaan Eurokankaasta hamstraamaani himppasen joustavaa vakosamettia, taskuissa kierrätyspuuvillaa, kanttaukset Kangastukun resoria, nepparit Kestovaippakaupasta ja vetskari mistälie. Oon niiiiin tyytyväinen näihin! Ja poikanen tykkäsi kovasti myös!

Lisäksi tekaisin jumpsuitin uusimman Suuri Käsityölehti -numeron kaavalla. Pienin kaavakoko oli 110, pienensin sitä vähän, niin lopputulos on toivottu 98/104. En tykkää kaavasta mitenkään liikaa, mutta mukavan pehmoinen tämä velourihanuus kyllä on! Vähänkö meinasi mennä hermo kierrätetyn Marimekon metrivetskarin kans, ja melkoiseen patenttiin sen kanssa lopulta päädyinkin... Ei saa kattoa liian tarkasti.
Keittiön uudella trikookudematolla on hyvä vahtia pannarin paistumista. Kude Triteksiltä ja ohje Nouseva Myrky -blogista. Vähän muhkurainen tuli matosta, vaikka kastelin ja yritin vanutella muotoonsa. Syytän epätasaisen levyistä kudetta. Kivan värinen silti, ja kiva ohje!
Pari pipoa vielä surautin kankaanjämistä, keväällä näitä tuntuu menevän hullun lailla, kun joka lätäkköön pitää sukeltaa.


Semmosta pirtsakkaa menoa tällä kertaa!

5 kommenttia:

 1. Vau, upea toteutus! :)

  Kiitos linkistä!

  VastaaPoista
 2. Katoin tuota mattoa ja ehin miettiä, että 'en oo nähny ennen, eihän se ite...' ja luin seuraavat rivit. Oot sinä aikamoinen! Nimim. Tein just ekan kudekorini (pienen) ja ranteeseen sattuu ja hartia meni jumiin ja lopputuloskin on vähän niin ja näin. (Syytän kuteen paksuutta, taidoissanihan ei tietenkään ole mitään vikaa!)

  Ps. Herrasmiehen tukka muistuttaa yhä enemmän ja enemmän erään tunnetun jyväskyläläisen mäkihyppääjän frisyyriä jostain männä vuosilta :D Mutta ymmärrän ettei raaski leikata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäis varmaan totuuden nimissä julkaista pari muutakin kuvaa tuosta matosta, se on tosiaan melko kiemurainen toisesta laidasta. Mutta tykkään kyllä itekin!

   Vähän on pattitilanne tuo tukan kanssa kyllä :D Kattoo, jos kesällä raskii ajaa, kohta se yltää kyllä ponnarillekin.

   Poista
 3. Hieno matto, itse tein tänään kanssa valmiiksi samaisella ohjeella maton :) Oletpa myös taitava ompelija!

  VastaaPoista