sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Lapsuusmaisemissa

Piipahdin lapsuusmaisemissani Pohjois-Suomessa. Sain kokea heräävän kesän taian uudestaan, ja hyödynsin mahdollisuuden niin hyvin kuin vain ehdin. Ensimmäisenä kitkin pikkusiskon pihalta nokkoset parempiin suihin:Ja jee, tuli se kuivurikin hommattua samalla reissulla! Hyvin pelittää, vaikka onkin tuommoinen ihan perusmalli (OBH Nordica). Viidelle tasolle mahtui hyvä satsi yrttejä, ja ne kuivuivat nopeasti. Saapa nähdä, riittääkö tila sieniaikaan, mutta onhan aina lisäksi kiertoilmauuni, ja sähkösaunakin.

Äiti antoi luvan nyppiä kuusiaidasta niin paljon kerkkiä kuin vain halusin (kuusenkerkkien poimimiseenhan tarvitaan aina maanomistajan lupa, niitä ei siis voi mennä jokamiehenoikeuksien nojalla nypiskelemään). Sain vinkin helposta kerkkäsiirapista: kerkkiä ja sokeria ladotaan vuorotellen isoon lasipurkkiin, jota säilytetään ikkunalla ja käännellään välillä ympäri. Sokeri sulaa ja siirappi valmistuu itsekseen vähitellen keittelemättä. Raportoin sitten lopputuloksesta, kun valmistuu.


Muuten oli ihanaa vain kuljeskella ympäriinsä ja ihmetellä tuttuja maisemia, joista kuitenkin olen vuosien saatossa vieraantunut. Etäisyys lisää näköalaa, Kemijoen kauneus ja voima sai minut ihan liikutuksiin.


Mummu sai nauttia ajasta pikkuvilpertin kanssa. Annoin äidille mekon, jonka ompelin vähän aikaa sitten itselleni edellisen Ottobre Womanin kaavalla 17. Aivan ihana mekko ja malli, mutta taas onnistuin tekemään väärän kokoisen, vaikka noudatin mittataulukkoja tarkasti! No, saanpahan hyvän syyn tehdä uusi, ja äiti sai kivan kesämekon itselleen, hänelle kun malli sattui istumaan tosi hyvin.

1 kommentti: