keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Piha kuntoon, vähitellen


Syksyllä tulee kuluneeksi kolme vuotta siitä, kun muutimme rivarinpätkäämme. Vasta tänä keväänä olemme saaneet aikaiseksi laittaa pihaa: tai no vuosi sitten etupihalle laitettiin kivetykset, mutta muuten etupuolisko onkin aivan kesken.

En ole mikään varsinainen viherpeukalo, mutta pidän kyllä kovasti kasveista, varsinkin hyötysellaisista. Ensimmäinen etappi oli tietysti saada pihaan kasvimaa:Edellisen asukkaan huolella ja rakkaudella vaalima kukkapenkki sai väistyä retiisien, mininauriiden ja yrttien tieltä! En kuitenkaan raskinut heittää kauniita kukkasia pois, vaan istutin ne laatikoihin terassin reunalle:

Hauska fosforoitu kivikoriste loistaa pimeässä ja toimii hyvin myös linnunpelättinä!

Terassin päälle on juuri asennettu valokate! Ihanaa, haaveilen kesäpäivistä, kun voin tehdä töitä pihalla katoksen suojissa. Haluaisin myös ripustaa tukeviin metallipalkkeihin riippumaton, -keinun tai jotain muuta kivaa :)

Polyrottinkiset kalusteet eivät ehkä ole niitä kaikkein ekologisimpia tai edes kauneimpia, mutta käteviä ja helppohoitoisia kyllä! Tuoliraasut kun saavat olla ulkona kesät talvet, meillä ei ole niille muuta säilytystilaa.


Vanha tv-taso pääsi varaston uumenista uusiokäyttöön chilipöydäksi ja puutarhatyökalujen säilytyspaikaksi. Oivallista!
Pikkuinen kasvihuoneenrumilus ei ollut huippuostos, vaikka alkuun niin arvelin. Rotsiko pysyy jo nyt kahden kesän jälkeen kasassa ilmastointiteipillä ja toivolla. Antaa se kuitenkin suojaa tomaateille ja yrteille.

Lapsen leluille pitäisi kehitellä joku kauniimpi säilytysratkaisu, mutta saavi on kätevä napata mukaan hiekkalaatikolle, sanelkoon käytäntö siis ehdot tällä kertaa!

Syksyllä on tarkoitus kaataa pihasta vanhat koristepensaat ja istuttaa tilalle marjapuskia. Haaveilen myös kivetystä polusta ja vesielementistä, mutta ehtiihän tässä.

6 kommenttia:

 1. Minä lämmöllä suosittelen teidän terassille riipputuolia täältä: http://www.hamacamundo.fi/mallisto.php
  Mulla on itsellä tuo "jädetiikeri"-kuosinen riipputuoli, ja se on aivan mahdottoman ihana! Siinä on niin hyvä istua ja lökötellä ja oleskella, ettei tosikaan!

  Eikä asiaa yhtään haittaa sekään, että tunnen tuon maahantuojan, ja tiedän, että hän käy itse säännöllisesti paikan päällä seuraamassa tuotteiden tekemistä ja ihmisten työoloja, ja sopimassa malleista ja väreistä, ja yleensäkin kaikesta asiaan liittyvästä. Hän siis tietää tasan tarkkaan, kuka nuo on tehnyt ja missä oloissa, ja minkä korvauksen tekijät työstään saavat.

  VastaaPoista
 2. Kiitti vinkistä, pitääpä tutustua!

  VastaaPoista
 3. Voi että, kyllä kelpais tuolla istuskella! Pitääköhän yrittää tehdä vielä kesävisiitti sinne, tai ainakin toivoa lämmintä syksyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teretulemast vaan, kasvimaa velvoittaa sen verran hyvin, että melkein koko kesä ollaan kotona paria pikku piipahdusta lukuunottamatta. Ja parin viikon päästähän me nähdään kuitenkin!

   Poista
  2. Juu niin nähdään, mutta ei tuon valokatteen alla :)

   Poista
 4. Olen tainnut sulta vanhoja vaippajämiä shopata Huuto.netissä! :) Oli pakko tulla mainitsemaan, kun bongasin tuolta vanhoista postauksista kuvissa...

  VastaaPoista