tiistai 13. maaliskuuta 2012

Kesähattua etsimässä

Tätä hattua ommellessa tuli muutaman kerran mieleen, että "äläpä lopeta päivätyötäs". Harmi vaan, että ehdin niin jo tekemään. Noooo, ei tää lopputulos niin karskilta näytä... Eli tämän viimekesäisen tekeleen inspiroimana päätin vähän "jalostaa" ideaa: tehdä hatusta käännettävän ja kehitellä siihen jonkun näppärän kiristyssysteemin.

Muutama huomio: käännettävää hattua tehdessä osien tulee olla MILLILLEEN samankokoiset, tai tulee pulmia. Ja "sole niin justiinsa" -mentaliteetin voi unohtaa, se ON niin justiinsa. Pienikin heitto ympyrän kehän koossa tekee monta senttiä valmiissa tuotoksessa.

Ongelmia aiheuttaa myös turvallisuusviraston ohjeistus nyöreistä lastenvaatteissa. Niin, eli hatuissa ja hupuissa niitä ei saisi olla, eikä tämmöttisiä voi siis ainakaan myyntiin askarrella. Yritin saada tuohon sellaista neppari- tai tarrakiinnitystä, mutta ei onnistunutkaan kovin kätevästi kääntölakin saumoihin sellaisia piilotella. Pläääääh... Pitää jatkaa mietintöjä. Ilman jonkinsortin patenttia kun ei ainakaan meidän pikku Olennolla pysy mikään lätsä päässä kuin hetken.

1 kommentti: