tiistai 14. kesäkuuta 2011

Kantosuoja sadesäiden varalle

Kastuimme poikasen kanssa muutama viikko sitten kantoliinailureissulla keskustassa, ja silloin päätin ommella meille sadekantosuojan. Otin mallia kaverin talvikantosuojasta, mittailin, piirsin kaavat, suunnittelin, mallailin ja lopulta sain aikaan tällaisen:


(Onpas rumasti liina kierteellä selästä, mutta näkeepä kuvasta kantosuojan kiinnityssysteemin...)

Suojan sisäpuoli on ruskeaa coolmaxia ja ulkopuoli sekä hihnat pul-kangasta (Sienet ja siilit -kangas on br-pulia ja ruskea 1mm pulia). Pul-kangashan ei ole samalla tavalla vedenpitävää kuin vaikka vahakangas tai sadetakkikangas, mutta pitää taatusti pahimman tihkun loitolla, eikä myrskysäällä ole tarkoitus muutenkaan ulkoilla. Pul-kangas myös hengittää, joten liinaillessa ei tule samalla tavalla hiki kuin hengittämättömän kantosuojan alla.

Suoja on mukavan kevyt, ohut ja mahtuu pieneen tilaan. Onhan se söpökin kuin mikä, vaikka oikeastaan olisin halunnut kankaat juuri toisin päin - siis niskasuojaan ja alaosaan ruskeaa kangasta ja keskelle kuviollista kangasta vain tehosteeksi.

Käytin myös ensimmäistä kertaa ikinä purjerenkaita:

Tähän paksumpaan puliin rengas asettui oikein nätisti, mutta ohuemmassa pulissa olisi kannattanut käyttää tukikangasta. Toivottavasti renkaat eivät lähde repeämään kuitenkaan.

Semmoinen suoja! Nyt olisi sopivasti sadekelikin lähteä suojaa testaamaan, mutta taidan pysytellä pienen kesäflunssani kanssa sisätiloissa pari päivää.

5 kommenttia:

 1. Tosi toimivalta, siistiltä ja hyvältä näyttää! Kyllä olet kätevä!

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää! Toivottavasti otat joskus liinatreffeille mukaan, että voi ihastella hiplausetäisyydeltä!

  Ja Tervetuloa vierailemaan minun blogissani, johon en koskaan ehdi kuvaamaan säälittäviä TSI-näperryksiäni =-D

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaikille! Tänään suoja pääsi testiin, ja hyvin kesti tihkun ja vähän märemmänkin myräkän :)

  Ja minäpä tulen, Marjo, vierailulle1

  VastaaPoista
 4. Tosi siisti! Taisit sitäpaitsi juuri saada musta uuden lukijan :)
  Tota kantosuojaa oon nyt suunnitellut syksyn varalle ja tää postaus avarsi mun maailmaani taas paljon...kiitos siitä! ;)

  VastaaPoista