perjantai 3. kesäkuuta 2011

Okapipöksyt

Etsiskelin kaapeista kirpparille vietävää roinaa, kun vastaan tuli laatikko, jossa luki "Keskeneräisiä käsitöitä". Aika lupaavaa... Boxista löytyi valmiiksi leikatut housut, jotka taisin aloittaa keväällä 2008. Jostain syystä projekti jäi kesken: joko into lopahti tai kone leikkasi kiinni, noihin aikoihin nimittäin edellinen ompelukoneeni sanoi sopimuksensa irti. Sain kuitenkin tehtyä tuolloin takin, jonka kaveriksi nämö pellavapöksyt olivat tulossa.

Samasta laatikosta löytyi pari valmiiksi leikattua okapi-applikaatiokuvaa (muistan, että nämä ovat okapeja, sillä jäljensin kuvan jostain eläinkirjasta :D). Yksi okapi pääsi seikkailemaan lahkeeseen.

Kaapin perukoilta löytyi myös vaatekertaan kuuluva takki. Karmea itselaukaisijalla otettu kuva, äläkää säikähtäkö:

Takissa on hauskoja yksityiskohtia, applikaatioiden lisäksi hihassa on koristeompeleita. Ohjeet ja kaavat tähän vaatekertaan taisivat olla jossain Suuri Käsityölehden numerossa, ja voipi olla, että housuihinkin olisi pitänyt tehdä noita ompeleita... Ainakin takakappaleet olin leikannut vähän pidemmiksi kuin etukappaleet, joten lahkeen takana olisi ollut tilaa.

No mutta jee, nyt mulla on kesävaatteita!

3 kommenttia:

  1. Jee jee hienoille ja persoonallisille kesävaatteille! Sitten vaan vielä samaan tyyliin kantoliinaa tekemään :))

    VastaaPoista
  2. Hehee, saas nähdä. Tuo takki muuten käy myös kantotakista, tuli viime viikolla testattua. Se on kietaisumallinen, joten etukappaleet riittävät hyvin myös liinan ympäri.

    VastaaPoista
  3. Oih kun on hienot! Varmaan mukavat kesävaatteet kun on pellavaa :)

    VastaaPoista