sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Printtisuunnitelmia

Räntäkelipulkkailusessio päätti, että nyt on hyvä hetki pistää nilkka pakettiin ja istahtaa viikonlopuksi nojatuoliin toipumaan. Vallan somaa. No kaikenlaista näpertelyhommaa onkin pyörinyt mielessä, ja yhtenä niistä Olennon tulevan verkkokaupan kankaat. Mulle on hieman epäselvää, miten lisenssit kangasmaailmassa kulkevat: voinko tilata mitä tahansa haluamaani kangasta ja alkaa ommella siitä vaatteita myyntiin, jos kankaan myyjän sivuilla ei ole erillistä mainintaa kankaan käyttöoikeuksista? Monet nettimyyjät toimittavat tuotteita myös yrityksille, mutta pitäiskö yrittäjän tehdä kuitenkin lisenssisopimus kankaan suunnittelijan kanssa, ja mistä ihmeestä suunnittelijoiden tiedot saa selville? Jos joku osaa opastaa tyhmää näissä kiemuroissa, niin olen enempi ku kiitollinen.

No lykätäkseni tulevia lisenssioikeudenkäyntejä (sic), suunnittelin pari omaa printtiä. Amerikkalainen Spoonflower-kangaskauppa toimittaa pienempiäkin eriä kangasta asiakkaan omalla kuosilla: suomalaisten kangasvalmistajien minimitilausmäärä näyttäisi pyörivän 200 metrin tienoilla, juupa juu.  Spoonflowerin värjäysmenetelmät ja kankaat ovat pitkälti luomulaatua, mikä on meikkikselle kohtuullisen hinnan lisäksi erityisen tärkeää. Spoonflowerista ei kuitenkaan saa esim. joustofroteeta tai velouria, joita kiljuen kelpuuttaisin kyllä.

No tämmöisiä kuoseja tämä nyrjähdysrampa on saanut askarreltua. Opinpa lisää vektorigrafiikastakin tuossa touhuillessa. Kuulisin mieluusti mielipiteitänne näistä väköstyksistä, ihan kaikenlaisia ideoita otetaan mieluusti vastaan! Klikatkaa linkkiä ja katsokaa kuvat sieltä, näette paremmin, miltä ne näyttäisivät isommalla alalla. Ja nuo Olennon logot eivät tietenkään ole osa suunnitelmaa, vaan leimasimina varkauksien varalta :)5 kommenttia:

 1. Hienoja, hauskoja, etenkin ketut, pingviinit ja strutsit. En oikein hahmottanut (käsi käsitöissä kun olen), että kuinka isoja ja tiheässä nuo kuvat sitten kankaalla olisivat, mieluummin isompia ja harvemmassa kuin pienempiä ja tiheämmässä - näin omaan makuuni.
  -henna

  VastaaPoista
 2. Mä tykkään kovasti noista "sun kietaisupaidan elukoista" ja strutseista, tosin jälkimmäisissä sais ehkä kans olla toinen toisin päin. :) Pingviinit on tosi hauska kuosi, en vaan tiiä mihin sitä vois käyttää. Ketuissa mua häirää se kun ne menee päällekkäin ja ovat kaikki samanlaisia? Ois kiva jos oisivat eri asennoissa, yks heittäis vaikka kuoerkeikan. Ja toi yks kuosi, örks, ei miun maun mukkainen. :P Noi taustalla olevat tiput muuten adoptoisin heti jos niistä tulis jotain!

  T:Anni

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja. Sinulla on kyllä selvästi ihan omanlaisesi kädenjälki. Tykkään!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista täällä ja FB:ssa! Ketut elävät jo uutta pihlajaista elämäänsä, ja ovat varmaankin valikoitumassa ekaksi tilauskankaaksi. Tämänpäiväinen yritysneuvonta antoi myös uutta puhtia toiminimiasiaan, mie oon täpinöissäni! Kommentteja kaipaan ja niistä tykkään yhä, klikkaailkaa siis leipätekstin linkkiä ja seurailkaa, mitä Spoonflowerissa tapahtuu... Myös noihin lisenssiasioihin kuulisin mieluusti kommentteja jos joku lukija niistä ymmärtää enemmän :)

  VastaaPoista
 5. Ai niin, tuo blogin lintunen on muokattu erään lisenssivapaan fontin pohjalta. Periaatteessa se ei siis enää ole ollenkaan alkuperäinen fonttityyppiläinen, mutta minun moraalini näemmä käskee painamaan kaiken alusta alkaen itsenäisesti. Siksi tuosta linnusta ei ainakaan tuollaisenaan tule Olennon printtiä, kehitellen ja kovasti muunnellen ehkä. Itsekin siitä tykkään, jeh, en kai muuten sitä käyttäisi :)

  VastaaPoista