torstai 12. tammikuuta 2012

Taskuvaipan loppusuora

Testiryhmän suosiollisella avustuksella taskuvaippa on nyt saatu "valmiiksi" - odottelen vielä muutamia käyttökokemuksia lähinnä M-koosta (L-kokoinen testaaja kun löytyy omasta takaa) ja sitten saa saumuri ruveta suristamaan Olennon taskuja silleen viuhviuhviuh vaan!

Tältä näyttävät M- ja L-koko:

...ja tämmöisiä ratkaisuja ne kätkevät sisäänsä:


Eli päädyin rakentamaan sisäpuolen pelkästä coolmaxista ja kahdesta kappaleesta: vältyin tukikangasongelmalta, mutta sain tosi nätin ja kestävän oloisen täyttöaukon aikaiseksi! Ekassa kuvassa vaippa näkyy täytettynä, tokassa vilahtaa se täyttöaukko, jonne kolmannessa kuvassa on sujahtamassa harsopötkö. Neloskuvasta näkyy, miten päädyin sijoittamaan tuote- ja kokolaput. Pesulappu on täyttöaukon saumassa vaipan sisällä.

Mitäs näyttää?

Bonuksena vielä ystävälle pyynnöstä ompelemani parin vaipan vaippapussi, johon saa likavaipat kätsysti piiloon vaikka kyläreissulla. Kun se vaipatettava nyt vaan vielä syntyis, tässähän käy ihan malttamattomaksi itsekin...4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää :D

  Mitä tuo taskuvaippojen kuosikangas on?

  VastaaPoista
 2. Se on jotain (väriäpäästävää kakkoslaatusta) pulia, jota oon halvalla hommannut pätkiä näitä testivaippoja varten. Pari vaippapalaa löysin syksyllä Espoon Lempeän lastenhoidon lauantaista ja yhden isomman päkäleen ostin juuri FB:n kangashamstereista :)

  VastaaPoista
 3. Todella siisti tuo täyttöaukkojutska!

  Meille tän malliset taskut ei valitettavasti käy. Mun kaikki pojat on ollu semmosia rimppakinttuja, että...
  ...kuminauhat eivät saa olla kujissa
  ...vaipoissa olisi hyvä olla vuotosuojat (harvoissa taskuissa on, vink-vink)
  ...säätövaraa vyötäröllä pitää olla runsaasti (mitä sivunepillisissä ei yleensä ole)

  Teollisissa taskuissa ei ole kovinkaan monta nämä kriteerit täyttävää. MadeByRiinalla taitaa olla muuten ok, mutta lisäsäätötarra puuttuu. Ronja&Roopella taas on lisäsäätötarra muttei vuotosuojia. Ja aika moni tykkää laittaa kumpparit kujiin.

  No, kaiketi nämä meijän kakrut on poikkeuksia. Nää sun tekemät vaipat on varmasti yksiä suosituimmista taskumalleista.

  VastaaPoista
 4. Kuten olen aikaisemminkin usein harmitellut, pullealle ja rotevarakenteiselle vauvalle on hankala löytää vaippoja kun taas joka toinen vaippakauppias hehkuttaa, kuinka hänen mallinsa sopii rimppakintuillekin. Muut kuin tsi-vaipat ovat meillä aina puristaneet reisistä tai olleet liian matalia vyötärön säätövaraan nähden. Teen tätä mallia ajatellen nimeomaan meidän vaippakokemuksia, eikä tavoitteena nyt siis ole saada sirolle vauvalle sopivaa. Ehkä joskus myöhemmin voisi miettiä petite-malliakin :) kuminauhat eivät muuten näissä ole kujissa vaan venytettyinä kiinni saumanvaroissa.

  VastaaPoista