keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Tuotekehittelyn syöverit syöööö mut, mut mut

No niin. Pistin Tapsa ja Tellervo -näytetrikoon puoliksi ja pesin ynnä rummutin toisen puolen. Näin kävi:


Ylempi tilkku on siis pesty ja rummutettu, alempi on postituskunnossaan. Tilkku kutistui odotetusti n. 10% (ehkä vähän enemmänkin), mutta värit haalistuivat minusta ylläripaljonkin. Vai mitä tuumaatte? Varsinkin tuo Tellervon mekon käpyosassa (siis ruskealla pohjalla) näkyvä haalea raita häiritsee. Ja alemmasta kuvasta näkyy millainen muutos tummissa sävyissä on muutenkin. Mitä tuumaatte - kannattaako tätä nyt tilata?

Taskuvaipan kanssa pähkäilen myös. Haluan siihenkin nätin täyttöaukon, mutta edelleenkään sen ompeleminen pelkästä coolmaxista ei onnistu meikäläisen laatustandardien mukaisesti. Ompelin viimeisimpään testikappaleeseen coolmaxin alle kiinteäksi imuksi mikrokuitufroteeta ja näiden läpi sitten tein napinläven. Onko tuo nyt iiiihan hirveä vai mitä sanotte?


Kun se vaippa vain istuukin niin paljon paremmin, jos takasauma ei ole auki kuten taskuvaipoissa yleensä. Dear Eki, mitä mä teen?

2 kommenttia:

 1. Äh...mokailin ja viesti hävisi.

  Aika paljon näyttää tosiaan yhdessä pesussa jo haalistuneen, mitä tästä ruudulta katsottuna nyt voi päätellä. Usein kuvassa tulee enemmän valkoinen esiin taustasta kuin livenä. Kestääköhän kuvat sitten useampia pesuja. Kuvat on vissiin tulostettu kankaalle? Joskus EduMo Oy meinasi teettää eri suunnittelijoiden kankaita jossain tulostettuna ja se ei sitten lopulta osoittautunut kai kannattavaksi. Ainakin pikkukiisken ja paapiin kuoseja siellä oli. Ehkä pikkukiisken blogista löytyisi jotain infoa? Painokuosit.com-sivusto on ainakin nyt tauolla.

  Olen nähnyt taskuvaipoissa aukon tuossa kohtaa tehtynä kahdesta palasesta, voisiko siitä löytyä ratkaisu (ainakin bumgenius-vapoissa taisi olla?). Ehkä olet jo kokeillutkin?

  Miten hyvin coolmax kestää toistuvat taskuaukon venytyksen tuossa muodossa. Onko kokemusta pitkältä aikaväliltä? Ihan siistiltä se pienessä kuvassa ainakin näyttää.

  Tsemppiä ja intoa tuotekehittelyyn edelleen!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Henni vinkeistä, pitääpä tsekata nuo sivut! Pesen tilkun vielä uudestaankin ja katson, miten sille sitten käy. Spoonflower-kokemuksia tuntuu olevan melko laidasta laitaan, FB:n Ompeluelämää-ryhmässä joku esitteli tummapohjaisen Spoonflower-puuvillan, joka oli mennyt pesussa aivan käyttökelvottomaksi. Toisaalta kehujakin tulee vastaan usein.

  Ajattelin seuraavaksi testata sellaista kahdesta osasta tehtyä sisäpuolta, en ole vielä ehtinyt. Mulla ei oo kuin ihan pari valmisvaippaa itsellä, eli en ole voinut etsiskellä ideoita valmiista tuotteista. Ja hieman tulee sellainen "keksin pyörän uudestaan" -olo välillä tässä tuotekehitellessä :D Tuo napinläpivaippa on nyt testaajalla käytössä, ja aukko on kuulemma joustamattomana vähän hankala. Voin kuvitella, että hieman isotassuisemman isukin kestoiluinnostus lopahtaisi lyhyeen, jos ei edes käsi mahdu vaipan sisään, saati sitten imujen kanssa...

  Voisin Henni lisätä sut FB:ssa Olennon testiryhmään, kun sulla on niin mahtavia ideoita ja hurjasti tietoa ja kokemusta monista jutuista! Suuri kiitos avusta tässäkin vaiheessa!

  VastaaPoista