tiistai 24. huhtikuuta 2012

Vaippavaraston uusimista

Mulla on ollut jo kaaaaauuuuaan tarkoitus ommella pojalle uusia vaippoja. Nyt kun heppuli viimein hoksasi, miten tarrakiinnitteisen vaipan saa avattua housujen läpikin, oli pakko panna töpinäksi. Lisäksi etutarrallisia vaippoja on vähän hankala pukea tuollaiselle menevälle taaperolle. Muuta isompaa vikaa näissä vanhoissa vaipoissa ei sitten olekaan:

Aika tarkkaan vuoden päivät nämä ehtivätkin olla käytössä (ensiesiintymiset tässä, tässä ja tässä). Ja tosiaankin aktiivisessa käytössä: väittäisin, että jokaista näistä kiertoon lähtevistä vaipoista on käytetty n. 150 kertaa! Ja edelleen ovat tosiaan täysin käyttökelpoisia: tarrat ovat vähän rispaantuneita (helppo vaihtaa), Oogaboogasta on väri haalistunut (mielestäni yleinen jenkki-pulien ongelma) ja toisessa sammakkovaipassa on coolmaxissa muutamia langanjuoksuja. Kuminauhat toimivat kuitenkin edelleen loistavasti, eivätkä vaipat ole ikinä menneet tukkoon, eli kankaat toimivat edellen mahtavasti.

Tilalle tein siis neljä uutta Olennon L-kokoista Kita-vaippaa. En muista ollenkaan, mistä tuo Lintuset-pul on peräisin, pinosta löytyi tämä pieni pätkä, josta riitti siis kolmeen taskuun. Orava-pulia oli sitäkin pikku palanen yhteen vaippaan:

Tämä vaippa kyllä istuu kuin hanska tuolle meille vilperille! Tämä Kita-vaippa tuntuu toimivan etenkin pojille hyvin, joskin vähän isompien tyttöjenkin vanhemmilta on tullut kehuja. Kaupassa on muuten nyt Safari-kuosisia taskuvaippoja, varastossa vain L-kokoa, mutta M-kokoa voin tehdä tilauksesta myös :)

Vauhtia ja hyvää meininkiä piisaa pikku apulaisella!Itsellekin sain surautettua housut, jee, vihdoinkin mulla on edes yhdet suunnilleen säälliset pöksyt! Kaavat piirtelin yksien lököfarkkujen pohjalta, ja vähän semmoiset leikkipuistolökärit näistäkin tuli. "Edustamaan" taidan jatkossakin kipittää hamosissa.

Mulla on hankala vaatemaku... Toisaalta mulle on suhteellisen samantekevää, millaisissa romppeissa rellestän, eikä ole kerran tai kaksi, kun olen piipahtanut lähikaupassa yöpuvussa (ja pitkässä takissa). Mutta silloin kun haluan jotain uutta, niin sen pitäisi olla aika lailla nappijuttu. Nämä housut eivät ole aivan sitä mitä toivoin, mutta väri on kiva ja malli on rento. Itse asiassa saisi olla vielä rennompi, lahkeet eivät ole tarpeeksi lökärit. Kaupoista en ikinä löydä itselleni mitään (ja lisäksi poden järjettömän huonoa ekologista ja eettistä omaatuntoa aina shoppailureissuilla - tai rahapulaa paikoissa, joista jotain kehtaisin ostaa), joten pitänee kehitellä kaavaa vähän paremmaksi. Kesäksi meinaan tehdä muuten itsellenikin Poppapöksyt! Siitä tulee joko menestys tai totaalinen katastrofi, jää nähtäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti