tiistai 16. lokakuuta 2012

Syysvaatetta itselle

Ompelumaratonilta tarttui mukaan hurjasti uutta intoa ja kiinnostusta ompeluhommiin. Käsityöaika on ollut kortilla viime aikoina, enkä iltaisin lapsen mentyä nukkumaan ole jaksanut tehdä mitään, mutta eilen innostuin väkertämään muutamia testikappalevaatteita itselle.

Ompeluelämää-ryhmässä ja blogeissa on pitkään hehkutettu monille vartalotyypeille sopivaa "tissitunikaa" eli "tissistä". Minä en ole moista innostunut tekemään (lähinnä siksi, että sillä on niin typerä nimi, melkein yhtä kamala kuin "paituli"), mutta nyt kun näin maratonilla, kuinka kiva sellainen on käytössä, niin pakkohan tällainen oli saada!

Kangas on Eurokankaan palalaarista ajat sitten hamstrattua joustista, resorin alkuperästä ei mitään muistikuvaa. Kelvollista sovituskuvaa en onnistunut itselaukaisijalla saamaan tämä päällä millään, mutta ihana tämä on! Resori voisi mielestäni olla himppasen leveämpikin kuin ohjeessa, pitää seuraavaan tehdä.

Tykkään käyttää kapeita pillifarkkumaisia housuja varsinkin tunikoiden kanssa, mutta sopivia sellaisia on hankala löytää kaupasta. Aina on joko liian matala vyötärö, liian tiukat lahkeet reisistä tai (yleensä) molempia. Leggingsejä en käytä, ne ovat minulle tinkimättömästi kalsarit. Muutama vuosi sitten löysin Lindexiltä hyvän malliset stretch-farkut, joista piirsin nyt suurinpiirteinkaavat. Istuvuuden kannalta näissä oleellista on tuo farkuistakin tuttu takakappaleen vyötärökaitaleen alle tuleva muotokaitale, jolla varmaan on joku oikeakin nimi... Tekaisin testikappaleet stretch-vakosametista (niinikään kaapissa marinoitunut EK:n palalöytö), ja pökistä tuli tosi hyvin istuvat! Vähänkö jee!


Ketut ja karhut -trikoisen raglanpaidan ompelin itselleni jo pari kuukautta sitten, mutta onpa jäänyt dokumentoimatta. No, tommonen. Peruspaita.
2 kommenttia:

  1. Oon kans miettinyt, että olisinko tissis-tyyppiä. Täytyisi kai vaan rohkeasti testata. Mä tarvitsisin kans jonkun hyvän housukaavan tai jonkun hyvän kohteen mistä piirtää ne.

    VastaaPoista
  2. Nopsasti tuota kokeilee ainakin, Facebookin OE-ryhmästä löytyy kahdet kaavat. Itse printtailin ne XL-kokoiset ja pienensin takakappaletta niin, että mun tissis on ehkä kokoa L. Seuraavan teen pitkähihaisena, leveämmällä resorilla ja lisään ehkä taskut.

    VastaaPoista