torstai 18. lokakuuta 2012

Tilkkutäkki ja vanhoja ihanuuksia

Voi ompelumaraton, minkä teit! Annukan inspiroimana rupesin toissailtana väkertämään jämätilkuista päiväpeittoa poikaselle (tjaa, Annukka ei näemmä vielä olekaan blogannut peitteistä, spoileriminä). Koskaan en ole kokeillut tilkkuilua, mutta sehän oli tosi hauskaa ja nopsaa aivotpoishommaa! Itse asiassa eilen leikkelin tilkut jo toista täkkiä varten...Puuvillakankaat ovat mikä mistäkin: anopin varastoista, tilaustöiden jämiä, jostain 20 vuotta vanhasta hameesta, Marimekon palakoreista... Taustan pöllöpuuvilla on Kangas-Mallasta. Tilasin sen joskus poikasen takin vuoria varten, mutta en sitten tykännytkään väristä. Tähän pirtsakka vihreä sopii kuin nakutettu!

Tukikankaana viltin välissä on vanha fleecepeitto. Sopii vuoritukseen hyvin, ja meillä nukkaantuu noita nurkissa enempi ja vähempi, taisin juuri keksiä niille uuden elämän ;)

Lapsen mopopaidan ompelin tässä syksyllä, kankaat Kestovaippakaupasta ja kaava oma. Poitsun selän takaa kurkistava ihana retrokankainen kissa on lahja kummivanhemmilta (kisu lienee syntyjään Retrobugista), kuten myös kolmiulotteinen 10 pikku pingviiniä -kirja. Ihanat kummit! Käytettynä hommattuun Muuramen kalusteen jatkettavaan sänkyyn olen kiinnittänyt pinniksen suojaksi askartelemani nimikyltin. Tuo hakee vielä vähän paikkaansa, mutta ihan kiva se on noinkin.

Poikasen huoneen katossa muuten killuu mobile, jonka neulahuovutin odotusaikana. Muistaakseni en ole tekeleestä koskaan blogannut, joten tässä pari kuvaa hökötyksestä:4 kommenttia:

 1. Onpa ihan mielettömän ihan peitto ja huone ja poikanen tietysti myös! T: kummitus

  VastaaPoista
 2. No jopas olet saanut tilkkutäkin nopeasti valmiiksi! Meillä Maippulainen on toivonut itselleen tilkkutäkkiä sängynpeitoksi. Tämä äiti vaan on vähän hidas näissä liikkeissään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä ei kyllä kauan nokka tuhissut, kun tein tasakokoisista paloista (16x16 cm sis. saumanvarat), ja *rips* vaan revin pitkiä suiruja puuvillasta (10 kahdeksan kappaleen nippua), järjestelin ja numeroin palat, sitten saumurilla pala kerrallaan riveiksi ja rivit kiinni toisiinsa. Sitten vain taustakangas alle, fleece väliin ja tilkut päälle, saumuri suhisemaan, parit tikkaukset ja reunan huolittelu. Oisko kaikkinensa 4 tuntia mennyt? Vaikuttaa työläämmältä kuin lopulta onkaan. Toki jos rupeaisi erikokoisista paloista askartelemaan, niin voisi palaa hermo pari kertaa...

   Poista
  2. No kiitos rohkaisusta. Nyt vain sitten sopivia kankaita kokoamaan... ka sitten koneet hurisemaan.

   Poista