maanantai 15. lokakuuta 2012

Toppahaalari ompelumaratonilta

Viikonloppuna järjestettiin taas Keski-Suomen Ompeluelämää -ryhmän ompelumaraton. Toistakymmentä mimmia suristeli ahkerasti yhteensä 14 tunnin ajan. Itse otin maratonprojektikseni huiman haasteen: kosteussuojatun toppahaalarin talveksi! Tähän se koko aika sitten menikin, mutta tulipa hieno!


Kaava on vanhasta, 80-luvun alun vihkosesta "Leikki-ikäisten vaatteet" pienin muutoksin: askartelin hupusta irrotettavan ja lisäsin kaulukseen resoria. Lisäksi ompelin vetoketjun päälle suojaläpän. Tykkään noista raglan-hihoista muotolaskoksineen; käsillä on hyvin liikkumistilaa!Kankaat ovat Eurokankaasta, samoin tereeksi ommellut heijastinnauhat. KAM-nepparit ovat Kestovaippakaupasta ja ihana kangasmerkki (jonka lapsi itse valitsi) on Taikavilla-kangaskaupasta Jyväskylästä. Saumoihin on silitetty saumausteippiä, joten haalarin pitäisi olla erittäin vedenpitävä.


Hihan- ja lahkeensuissa on kuminauhaa, samoin selässä muotoa antamassa. Tosi lämminhän tämä vielä näille keleille on, mutta koon puolesta uskon tuon riittävän koko talveksi.

Kuvaussession päätteeksi sekä poika että haalari olivat jo ihan murassa, ihanaa!

Oli kyllä sen verran työläs projekti, että ensi vuonna harkitsen tarkkaan, mistä ja millaisen haalarin hankin (okei, vielä maratonilla vannoin, etten IKINÄ enää ompele tällaista, kulmat ovat näemmä pyöristyneet jo). Mutta eipä taatusti tule toista samanlaista vastaan!
6 kommenttia:

 1. Todella hieno haalari! Mä olen tehnyt vain kaksiosaisia pukuja pojalleni, ja nekin ovat välikausimallia ohuella tikkivuorilla.

  VastaaPoista
 2. Katoinkin jo oe:n puolella et joku tehny ihanan haalarin. Ku oli kuva maratoonilla valmistuneista. Itse ole tässä seitsemän vuoden aikana ommellut lapsilleni yli kymmenkunta haalaria. Saumoja en ole jaksanut teipata yhdestäkään. Eikä ole kyllä läpikastuneet, ihan kurakelillä on sit laitettu kurahousut kylläkin. Toppahaalareitakin on tullut useempi tehtyä, mutta kyllä ne eniten innostaa just laneilla. Ei tahdo yksin kotona vain viitsiä väkertää, mutta laneille on riittävästi sit tekemistä ihan yhdessä työssä :-) Että ihan hattua nostan ku oot jaksanut noin hienon haalarin lapsellesi värkätä :-)

  VastaaPoista
 3. Upea! Ison työn olet kyllä tehny! Ihanan värinen ja menee hyvin sekä tytölle, että pojalle. :)

  VastaaPoista
 4. Joo, mullahan oli hienot suunnitelmat ommella maratonilla myös oma talvitakkini, mutta haaveeksi jäi! Jouduin purkamaan tuota haalaria monta kertaa, varsinkin kauluksen ja vetoketjun asettumisessa oli ongelmia. Ja olisi pitänyt suosiolla hyödyntää lauantain kitutunti vaikka juoruamiseen, tein hurjasti huolimattomuusvirheitä, kun hätiköin, että "tämä ja tämä pitää saada valmiiksi ennen kuin aika loppuu!"

  VastaaPoista
 5. Vau! Minäkin tuosta ompelumaratonikuvasta päädyin tänne katsomaan lisää haalariasi. Ihan mielettömän hieno ja taitava olet kyllä! Mua pelottaa just nuo ulkovaatteet jostain syystä. Olen pitäytynyt takeissa :)

  VastaaPoista