maanantai 4. heinäkuuta 2011

Myssyjä

Ostin taannoin Helsingissä käydessäni muutaman alekerän superwash-laatuista merinovillaa. Superwash-villaa ei voi käyttää vaippahousuihin, sillä se ei huovu - superwash-laatuinen villa kestää konepesunkin. Ihanista langoista syntyi muutama tätä ohjetta mukaillen neulottu myssy:


Kelta-vihreässä myssyssä on käytetty kahta ohuempaa merinovillalankaa päällekäin ja punasävyiskirjavan neuloin Purosta. Napit ovat miehen vaatekaapista eläkkeelle päätyneestä Marimekon raitapaidasta. Näitä on mukava ja nopea tehdä!

Tässä vielä kaverin pikkuruiselle lähtenyt vauvalahja. Vaipan esittelin blogissa jo aiemmin, myssy vilahtaa tässä postauksessa, ja punainen pipo on ihan uutukainen tuotos. Sähkönsininen trikooliina pääsee myös uusiokäyttöön, nyt jo ainakin neljännelle lapselle. Liina on jo aika löperö, mutta koska kaverini on kokenut kantaja, uskallan antaa liinan hänelle pikkuvauvaa varten ennen kuin siirtyy kudottuun liinaan. Ja jos ei liinasta muuhun enää ole, niin ainakin siitä voi napsaista nukenkantoliinan tuoreelle isosiskolle :)

Muoks tännekin: Äitinsä luvalla julkaisen kuvan tästäkin pienestä suloisesta myssypäisestä tirriäisestä. Vähän on vielä kasvunvaraa, omalle poikaselle lakki oli jo aivan liian pieni. On se todellinen ihme, mitä 4 kuukautta tekevätkään vauvan elämässä! Lapsonen muuten luonnollisesti makaa tässä kuvassa, siksi asento ilman taustaa näyttää vähän hassulta. Ja kännykälläni otetuissa kuvissa on aina vähän kelmeät värit...


2 kommenttia:

  1. Mä oon viettänyt koko viime viikon etsien jotain kivaa ja erilaista myssyohjetta syksyä varten. Ei löytynyt, joten päädyin tekemään siksakmyssyn ja sen tavallisen norjalaisen :D Ja nyt sitten löyty! Eipä auta muu kuin tehdä kolmaskin myssy syksyä odottamaan poikaselle.

    Jadsku Ysviltä

    VastaaPoista
  2. Oi, olisitpa huomannut tulla aiemmin vierailulle! Toisaalta myssyjä ei kyllä voi olla liikaa :) Tämä on kyllä hirmu nätti ja nopeatekoinen malli, pari iltaa sitten veivasin taas yhden lahjaksi.

    VastaaPoista