perjantai 1. heinäkuuta 2011

Suoja pinnasänkyyn / sivuvaunuun

Poikanen on nukkunut tähän saakka pääasiassa minun vieressäni perhepedissä, mutta viimeaikainen potkiminen, raapiminen ja muu yöllinen temmeltäminen sai meidät miettimään muita ratkaisuja. Löysimme kirpputorilta pinnasängyn, josta irrotettiin yksi laita. Nyt pinnasänky toimii sivuvaununa meidän sängyssämme, ja kaikki nukumme tosi hyvin.

Askartelin pinnasängyn laitaan suojan, joka toimii sekä pehmusteena että valo- ja tuulisuojana (sivuvaunu on lähellä tuuletusikkunaa). Olen vielä melko aloittelija applikointihommissa, mutta uudella ompelukoneella applikointi oli paaaaaljon mielekkäämpää ja helpompaa puuhaa kuin vanhalla: iso kiitos mm. koneesta löytyvälle hidastustoiminnolle!Sivuvaunun saa myös irti meidän sängystä, kuten näistä kuvista näkyy. Ahtaassa makkarissamme tämä onkin välttämätöntä, koska muuten ei pääsisi vaatekaapille. Jos joku haluaa kuvia myös sivuvaunuun askartelemaamme kiinnityssysteemiin, niin hihkaiskaa.

Paljastuipa tässä poikasen nimikin lukijoille - vai onko se ehkä kuitenkin tämän kivan, Googlen kuvahaulla löytyneen krokon nimitys? ;)


MUOKS: Tällainen kiinnitysmekanismi sivuvaunussa siis on:Kaikessa yksinkertaisuudessaan siis kaksi kulmarautaa on kiinnitetty toisiinsa, jotta saadaan sopivan kokoinen koukku - näitä valmistetaan kaksi kappaletta. Koukut on ruuvattu pinnasängyn jalkoihin samalle korkeudelle sängynlaidan kanssa. Koukut on myös suojattu maalarinteipillä, ettei metalli raavi sänkyyn naarmuja. Kannattaa myös pehmustaa koukku sisäpuolelta esim. karhuntassulla. Sitten pinnasänky vain siirretään sängyn viereen, koukut pitävät sen paikoillaan. Olemme vielä sujauttaneet ohuen vanerin vauvan patjan ja oman petauspatjan väliin, että pieni patjojen väliin jäävä rako tulee tilkittyä. Siinä ompi hyvä kölliä :)


Toivottavasti tästä oli apua! (Ja sori avoimet sängyt, meillä ei ole paljon päiväpeitteitä vauvan syntymän jälkeen käytetty, kun monta kertaa päivässä saa olla möyhimässä tuota petiä kuitenkin...)

5 kommenttia:

 1. Hihkaisu! Näkisin siis mielelläni kuvia suvuvaunun kiinnityksestä :)

  Meillä vielä odotellaan omaa vaavia, mutta olisi kivaa nähdä ja kuulla kuinka teillä tuollainen ratkaisu on toiminut.

  VastaaPoista
 2. No minäpä kuvaan hökötyksen vaikka huomenissa, nyt ei enää viitsi kun vaunu on jo nukkukäytössä tälle illalle :) Laitan sitten kuvat tämän päivityksen perään.

  VastaaPoista
 3. Kääk! Mä ihan unohdin! Jos vaikka tänään muistaisin :) Saa tökkiä kepillä, jos ei rupea näkymäänkuulumaan!

  VastaaPoista
 4. Suuret kiitokset kuvista ja ohjeesta! Meillä ei kyllä ole sängyssä laitoja, mutta kyllä tuosta silti idea lähti kumpuamaan :)

  VastaaPoista