perjantai 4. marraskuuta 2011

Kah, siitä tuli baskeri!

Virkkaaminen on siitä mukavaa hommaa, että valmistuva pinta on niin helposti muokattavissa ja ohjailtavissa. Pyörittelin eilen illalla yhden tawashin tämän ohjeen avulla (kuva myöhemmin) ja kohta huomasin pyöritteleväni vihreää Regina-merinoa kaksinkertaisena koukulle ja virkkaavani ympyrää. No baskeri siitä syntyi, ja aika kiva semmoinen:

(Kyllä, olen tuskallisen tietoinen latvojeni kunnosta)

Tässäpä summittaista ohjeentynkää:

Virkkasin kiinteitä silmukoita aina edellisen kierroksen silmukoiden takalaitaan ja levensin kunnes kiekko oli halkaisijaltaan noin 30cm. Virkkarin kiinteitä silmukoita muutaman kierroksen leventämättä tai kaventamatta. Sitten aloin kaventaa: ensin pari kierrosta n. 12 silmukan välein, sitten pari kierrosta 10 silmukan välein, pari kierrosta 8 silmukan välein ja sitten 6-7 silmukan välein niin kauan, että myssykkä tuntui piskuisen pieneltä päähän. Sen jälkeen kolme kierrosta joustinpylväitä, ja siinäpä se. Niin ja lankana siis se Adriafilin Regina Classic Merino kaksinkertaisena, menekki n. 130 g.

Pyörittelen mielessäni mahdollisuutta neulahuovuttaa tuonne päälle jotain kiemuroita ehkä mustalla ja/tai keltaisella. Oisko paha?

2 kommenttia:

  1. Ihana mössykkä! Mä antaisin olla noin, tuommoinen sammalenvihreä on ihana yhdistelmä punaisen tukan kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Juu, olet oikeassa, tuollaisena se on parempi. Kerran muuten jo onnistuin hukkaamaan myssyn, mutta onneksi se odotteli kiltisti Hoplopin naulakossa kun menin myöhemmin etsimään. Ei mulle kannata antaa mitään kallista ja/tai nättiä :D

    VastaaPoista