keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Paitaa pukkaa - niin, ja tuttinauhaa

Luonnostelin pari päivää poikaselle oikein kivan mallista paitaa. Valmiskaavat kun tuntuvat aina olevan suunniteltu siroille keijukaisvauvoille, eikä meillä ole sellaista. Lisäksi paidat ja bodyt pursuavat aina nappia ja nepparia, joita varsinkin nakkisormimieheni vihaavihaavihaa näprätä kiinni. Otin vaikutteita joistain valmisvaatteista ja yhdestä (liian pienestä) valmisbodysta, jossa on tällainen kirjekuorikaula-aukko, ja tämmöinen siitä sitten tuli:


Kangas on kirpparilta ja resori siskoni vanhasta kangasvarastosta - kiva käyttää halpoja (kierrätys)matskuja tällaisissa testailuissa. Ompelin muuten itselleni paidan ihan samanlaisesta trikoosta joskus yläasteen käsityötunnilla :D Minusta paita istuu hyvin ja on ilmeisen mukava päällä, kun ei edes housuja ehditty jalkaan pukea, kun piti päästä temmeltämään. Näitäkin voisin tehdä myyntiin sitten joskus... Voi, kuinka tää verkkokauppa-asia innostaa mua enemmän ja enemmän!

Niin ja tämmöisiä tuttinauhoja on tullut virkattua. Näitä tulee myyntiin Olennon verkkokauppaan sitten joskus. Pestävää, kestävää ja pehmeää bambulankaa Titityystä, henkseliklipsejä ja silikonisia tuttirenkaita Nappikauppa Punahilkasta, malli omasta päästä. Nättejä ja käteviä nauhoja ainakin näin muutaman päivän koekäytön perusteella. Paljonko maksaisit tällaisesta? Tuttinauhojen hinnat verkossa vaihtelevat aivan älyttömästi (n. 5-20€ paikkeilla), tosin niin myös nauhojen materiaalit ja niiden hinnat sekä työn jälki...


2 kommenttia:

 1. Raitapaita näyttää hyvin onnistuneelta ja kärryjentyöntökin taitaa jo sujua kohtalaisen hyvin

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana tuttinauha, hyvin sopivat värit yhteen! <3
  Tässä gallupiin vastauksena: tällaisesta virkatusta voisi pyytää mielestäni jotain 8€, koska se ei synny niin nopeasti kuin vaikka valmiista nauhasta ommeltu.

  Valitettavasti en nyt itse tarvitse tällaista, kun juuri tilasin kymmeniin tuttuinauhoihin ja muutamia jo ommellutkin :(
  -Jenni-
  Hieno on raitapaitakin ja veikeä malli :)

  VastaaPoista