sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Talvikantosuoja villakankaasta

Mies sai isänpäivälahjaksi tatuointilahjakortin, mutta sattumalta tänään valmistui myös kauan lupailemani kantosuoja. Mies kantaa poikasta toisinaan, eikä varsinaisesti tarvitse kantotakkia. Kantosuoja on kuitenkin hyvä juttu kylmille kantosäille, ja minäkin saatan pukea sen kantotakkini sisään oikein kovilla pakkasilla lisälämmikkeeksi.

Suoja on kauttaaltaan kaksinkertaista villakangasta. Purjerenkaiden alle silitin tukikangasta. Mallina käytin keväällä ompelemaani sadekantosuojaa, tosin tein villasuojasta reilumman kokoisen. Yksityiskohdaksi ompelin Olennon merkin kaulurin kiristysnauhan alle ja virkkasin niinikään keltaisen koriste-/heijastinympyrän. Hillityn (tylsän) harmaa-leltainen sävymaailma sopii miehen pukeutumistyyliin paremmin kuin itseäni miellyttävät räikeät värit.

Kuvan t-paita ehkä paljastaa, että suoja ei vielä ole päässyt tositoimiin, mutta ainakin sovituksessa se tuntui lämpöiseltä ja kaikin puolin mukavalta.

Vinkiksi muuten tämmöinen kantosuojan mittoja kaipaaville!

Muoks: 
Juuri tuli todistettua kantosuojan monikäyttöisyys! Poikanen nukkuu (kolmet) päiväunensa mieluiten rattaissa terassilla, ja jatkuva väsyneen lapsen pukeminen ja riisuminen on melko hermojaraastavaa touhua. Suojan ansiosta uskalsin jättää kerroksia pois välistä.

Näin +6°C pilvisellä säälle pojan alle lampaantalja, päivävaatteiden päälle kevyt haalari, villamyssy, -lapaset ja -töppöset, jaloille fleeceviltti ja koko komeuden päälle villakantosuoja. Suoja siis korvasi villahaalarin ja pari peitettä. 

Kaiken kruunuksi virittelen säästä huolimatta kuomun päälle hyttysverkon ja vaunujen sadesuojan pitämään tuulta ja valoa loitolla. Tällä varustuksella rattaiden sisälämpötila on n. +20°C, hieman viileämpikin saisi siis jopa olla.

2 kommenttia:

  1. Tosi hieno! Ja kiitos linkkivinkistä!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia paljon linkistä; tällainen pitäisi nyt väkertää ennen pääsiäistä...

    VastaaPoista