Päiväruuaksi tehtiin nokkoslettuja ja tyrni-jogurttikastiketta. Aikas namia!
Olen vähän semmoinen summanmutikkakokkaaja, enkä yleensä paljon mittaile, mitä keitoksiini heittelen. Jos nyt kuitenkin yritän vääntää näistäkin reseptin iloksenne tai harmiksenne:
8 dl (rasvatonta luomu) maitoa
2 (luomu) munaa
3 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 litraa tuoretta nokkosta pestynä ja silputtuna
1. Sotke ainekset keskenään ja anna taikinan turvota tunnin verran
2. Paistele lätyt, käytä öljyä tarpeen mukaan.
Ei kovin hankalaa :D
Kaveriksi sopi ihan älyhyvin turkkilainen jogurtti ja jäiset tyrnimarjat. Onneksi sellaisia aarteita vielä löytyi pakastimesta!
Samalla sotkemisella leivoin illaksi sämpylöitä. Eivät oikein kohonneet kun oli vain kuivahiivaa käytössä, mutta ihan hyvänmakuisia näistä tuli:
En nyt taas kyllä yhtään tiedä, mitä tähän taikinaan tuli ja kuinka paljon, mutta ainakin sen lounaalta ylijääneen paprikoiden täytteen sotkin taikinan sekaan. Vettä, kuivahiivaa, vehnäjauhoja, ohrahiutaleita, pellavansiemeniä ja se täyte löysänä taikinana pellille roiskittuna. Jup.
Ja loppuun vielä tuttinauhavinkki 3/1000: tiskirätin pidike. Toimii!
Riepu on muuten lahja ystävältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti