Mutta nyt yrttiretkelle! Piha puskee voikukkaa niin, että askeleitaan saa varoa. Jollekin rikkaruoho, minulle rakkaus. Tänään kokkasin ohra-kesäkurpitsa-avokado-täytteisiä paprikoita:
Tarvikkeet:
3 kpl paprikoita
1 dl ohralisuketta
1 litra tuoreita voikukanlehtiä
1 pienehkö kesäkurpitsa
1 sipuli
1 avokado
1 sitruuna
oliiviöljyä
merisuolaa, pippuria
(fetajuustoa tai juustoraastetta)
1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi
2. Keitä ohralisuke; noin 15 minuuttia riittää keittoajaksi, sillä ohra jatkaa kypsymistään myöhemmin uunissa.
3. Pese, raasta ja itketä kesäkurpitsa; ts. jauha päälle reippahasti suolaa, jotta kurpitsa hikoilee nesteet ulos itsestään. Valuta hyvin.
4. Pilko ja kuullota sipuli oliiviöljytilkassa. Lisää valutettu kesäkurpitsaraaste ja paistele tovi.
5. Pese voikukanlehdet huolellisesti, rullaa ne kimpuksi ja silppua pieneksi. Heitä voikukat pannuun sipulin ja kesäkurpitsan kanssa, miedonna lämpöä.
6. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.
7. Sotke sekaan avokado.
8. Huuhtele ohralisuke ja pyörittele se muiden täytteiden sekaan pannulle. Maista, lisää suolaa ja pippuria jos tarvis. Timjami käy hyvin mukaan myös!
9. Pese paprikat ja poista niistä hattu. Mällää täyte paprikoiden sisään ja viskaa päälle pari juustokimpaletta.
10. Paistele vartin verran, tarjoile tuoreiden voikukanlehtien kanssa.
Can't talk, eating. |
Kivakiva. Kyllä muutkin jutut inspiroivat. Kuulostaa ohjeesi herkulliselta. Meillä on sisarusteni kanssa papumättö-niminen blogi, johon kerätään jotain reseptejä talteen ja inspiroidutaan sisarusten kesken :), mutta on sinne joskus joku muukin tainnut eksyä... En ole itse mikään reseptikirjan pitäjä ja meillä enemmän ruokapuolesta vastaa tuo mieshenkilö.
VastaaPoistaKiva, jos muutos ei säikäyttänyt :) Minua ainakin inspiroi aivan eri tavalla taas koko blogin pitäminen, kun annoin itselleni vapaat kädet. Samalla tulee dokumentoitua arkea kokonaisvaltaisemmin. Mukavaa!
PoistaPitääpä käydä tutustumassa Papumättöön myös!