perjantai 26. elokuuta 2011

Onbag ja pari vaippaa

Kaveri ihastui onbagiini ja tahtoi itselleen samanmoisen. Yhteisen suunnittelun tuloksena syntyi tällainen:

Ulkopuoli on vihreäksi värjättyä Vauva-lehden kantoliinaa  ja vuori Eurokankaan löytökorin pellavasekoitetta. Värit eivät toistu kuvissa ihan oikein, laukku on todellisuudessa tummempi.

Vaikka luulisi, että toinen laukku on helppo ommella, niin ohje oli edelleen yhtä käsittämätön ja hermo meni sata kertaa. Taskut sun muut ovat tällä kertaa kuitenkin kohdillaan. Muutamia modauksia (toivottavasti ei mokauksia) onnistuin kuitenkin tekemään:


Ompelin hihnan alkuun kuminauhan, että laukun sivut eivät törröttäisi rumasti auki. Tajusin jopa tehdä kumpparille kujapussin.

Laukussa on nepparikiinnitys. Reppulenkit saa myös neppareilla piiloon törtsöttämästä silloin kun niitä ei tarvi.

Tilaajan toiveesta läpässä seikkailee siili.

Periaatteessa laukusta olisi näin vuorillisena voinut tehdä vaikka käännettävän, mutta eipä tullut ajoissa mieleen: sisäpuolella on siis saumoja näkyvissä.

Multa on tilattu myös toinen onbag, mutta sitä en ole vielä päässyt tekemään. Sama kaveri tilasi myös kolme vaippaa, ne olen ehtinyt surauttaa. Vaipat ovat S-koon sisätäyttöjä, Mummut-kaavaa mukaillen tehtyjä. Ulkopinta oranssissa vaipassa on joustofroteeta, ruskeissa bambucollegea. Sisällä kaikissa on coolmaxia ja tukikankaana velouria. Sai muuten miettiä toisenkin tovin, miten vaippa oikein saumuroidaan kasaan niin, että täyttöaukko jää vaipan taakse. Päädyin saumuroimaan paikoitellen kaksi kerrosta päällekäin, ihan hyvältä se näyttää :)


Viikonloppuna suuntaamme lomamatkalle, joten blogi ei päivittyne vähään aikaan - otan mä kyllä sinnekin puikkoja, koukkuja ja lankoja mukaan ;) Hampaita ei pienokaisella vieläkään näy, joten arvonta on edelleen käynnissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti