torstai 11. elokuuta 2011

Onbag

Hamstraan kirppiksiltä Vauva-lehden tilaajalahjakantoliinoja aina kun vastaan halvalla tulee. Kaksi liinoista olen värjännyt violeteiksi, ja ne ovat käytössä normaaleina pitkinä kantoliinoina itselläni ja siskollani (omani voisin kyllä myydä, jos joku sen haluaa. Mulle kun noita liinoja on kertynyt muutenkin...) Yhden liukuvärjäsin, lyhensin, hapsutin ja mitälie, ja se liina - no, makaa pinon pohjalla kankeuttaan valitellen :D Viimeisimmän Vauva-liinan värjäsin mustaksi ja tehtailin siitä onbagin, eli liinailulaukun. Onbagin idea on, että siinä on pitkät, sidottavat (joskus myös renkailla säädettävät) hihnat, joten laukun voi kiinnittää kantoliinan päälle eri tavoin riippuen sidonnasta. Ohje ja ilmaiset kaavat löytyvät täältä.

Äkkiseltään näyttää TOSI hyvältä, eikös? En ole kuitenkaan ihan tyytyväinen lopputulokseen, ja syytän siitä enimmäkseen sekavaa ja suurpiirteistä ohjetta (tai vaihtoehtoisesti sekavaa ja suurpiirteistä päätäni, joka ei vain ymmärtänyt ohjetta). Esimerkiksi pari taskua vinksottaa laukussa miten sattuu, eikä jälki ole muutenkaan aivan moitteetonta. Olisinpa tajunnut käyttää kaksoisneulaa ja saumuroida laitoja, enkä vain silitellä ja taitella hullun lailla... Mutta kyllä tuota käyttää, ja onneksi Vauva-liinoja tulee usein halvalla vastaan, seuraava onnistuu sitten jo paremmin. Ja okapi-applikointiin olen oikein tyytyväinen!

PS: Muista osallistua arvontaan!


4 kommenttia:

 1. Hieno kassi! Mullakin odottelee mustaksi värjätty Vauva-lehden liina ja pienet kantoliinarenkaat liinailukassiksi tekeytymistä, mutta ei ne ole vielä tuolla laatikossa kassiksi muuttuneet... :P

  VastaaPoista
 2. Mulla on jo seuraava onbägi suunnitelmissa, se ei tosin tule omaan käyttöön :)

  VastaaPoista
 3. Mitkä tän mitat on leveys x korkeus x syvyys? Noin suurinpiirtein jos sais :) kiitos!

  VastaaPoista
 4. Heips, mitat näkyvät kaavoista hyvin - laukun korkeus on n. 35 senttiä ja syvyys mun laukussa n. 30 senttiä, koska tein vähän leveämmät hihnat kuin ohjeessa.

  VastaaPoista