maanantai 8. elokuuta 2011

Pikkuvauvavaippoja

Tuttavapiiriini on lähiaikoina syntymässä useampikin vauva, ja ilokseni vanhemmat ja vauvatulokkaiden muut läheiset ovat olleet kiinnostuneita kestovaipoista. Aika moni on kääntynyt puoleeni ostaakseen vanhoja vaippoja, mutta eipä mulla juuri ole, kun sain ne kirpparilla menemään niin hyvin. Onneksi olen voinut tarjota ompeluapua. Tänään hurautin pari hieman muokattua "Nöttöstä". Nöttöset ovat suosittuja pikkuvauvojen sisävaippoja, joiden kaava on samantapainen kuin kestovaippainfon Mummut-kaava. Tämä vaippa vain on tarkoitettu aivan vastasyntyneille.

Voi kuinka monta juttua tekisin toisin nyt, jos vaipattaisin vastasyntynyttä! Käyttäisin näitä nöttösiä ja villahousuja, ja leijaksi taiteltuja harsoja. Unohtaisin ImseVimset ja pul-kuoria käyttäisin vain silloin tällöin. Mahdollisimman hengittäviä ja mukavia vaippoja, ihanista luonnonmateriaaleista, khyllä!

6 kommenttia:

 1. Ethän kopioi Nöttösiäni myyntitarkoituksiin :)

  VastaaPoista
 2. En toki! Nämä ovat menneet lähipiiriin lahjaksi, ja Olennolle myyntiin tulevat pikkuvauvavaipat ovat ihan erilaisia, omalla kaavalla tehtyjä :) Olen joskus blogissa kirjoittanutkin siitä, kuinka minua ärsyttää ja suorastaan ahdistaa se, kuinka käsityömaailmassa vallitsee aivan villi kenttä kaavojen, ideoiden yms. "lainalujen" suhteen: kun joku keksii jotain, muut seuraavat heti perässä. Muilla taiteenaloilla tällaista toimintaa pidetään vastuuttomana, jopa laittomana, mutta käsityöhommissa valvonta on olematonta, vaikka mallisuojasta periaatteessa puhutaankin.

  Joka tapauksessa loistavia pikkuvauvavaippoja nuo Nöttöset! Mahtavaa anemone, että olet luovuttanut kaavasi julkiseen levitykseen!

  VastaaPoista
 3. Myöskään nettinöttösen ja mummut-kaavoja ei saa käyttää, jos ompelet myyntiin.
  Nuo vaipat, joissa on sinun tuotemerkkisi, näyttävät kovin Nöttösiltä.... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Tyttäreni ystävätär saa keväällä vauvan. Tekisin lahjaksi muutamat nöttöset, kun minulta jää yli paljon ihani kankaita neuleita. Villahousut osaan neuloa ilman ohjeitakin.
   T: Turun mamma

   oskain@hotmail.com

   Poista
 4. Niin siis nämä vaipat ovatkin Nöttösen kaavalla tehtyjä aivan kuten tekstissä sanonkin, mutta niitä ei ole tehty myyntiin, vaan pyynnöstä kaverin vauvalle materiaalikustannuksilla. Sitä en tiennyt, ettei vaippoihin olisi saanut kiinnittää omia tuotelappuja - en kyllä ymmärrä, miten nämä laput eroaisivat muista "handmade"-tuotelapuista. Blogini viimeisimmässä postauksessa esittelen Olennon myyntiin tulevan taskuvaipan, pikkuvauvojen myyntiin tulevia sisävaippoja en täällä ole edes vielä esitellyt. Tämäkin postaus on puoli vuotta vanha, ja aika paljon on meininki minunkin ompelupöydälläni sen jälkeen muuttunut.

  Blogiini on parin päivän aikana tullut tosi paljon kävijöitä juurikin näitä pikkuvauvavaippoja ihmettelemään. En tiedä, onko jossain päin internetiä nyt joku kova keskustelu menossa, ja minut ompeluksineni on siellä mainittu Nöttösten ryöstöompelijana? Jos näin on, niin toivoisin, että blogista luettaisiin myös tekstit, joissa kerron kyllä aina mihin tarkoitukseen ja millä kaavalla vaippoja on lähtenyt. Mitään en ole Nöttösillä tienannut (okei, kankaasta jääneet leikkuujätteet :P ), enkä niitä koskaan omikseni väittänyt. Mukavaa, että keskustelua kuitenkin syntyy edes täällä kommenteissa, ja minultakin mielipidettä kysytään :)

  VastaaPoista
 5. Tässä vielä tarkennusta asiaan: http://olentoblogi.blogspot.com/2012/01/nottosista-mallisuojasta-ja-muusta.html

  VastaaPoista