tiistai 5. huhtikuuta 2011

Applikointikokeiluja

Monissa blogeissa esitellään toinen toistaan ihanampia lastenvaatteita, joihin on applikoitu mitä mielikuvituksellisimpia hahmoja seikkailemaan. Innostuin itsekin kokeilemaan, ja, no... Tulokset eivät aivan yhtä iki-ihania olleet...
Tämä kamelintapainen kaveri oli eka kokeiluni. Jossain neuvottiin käyttämään liimaharsoa kankaiden välissä. Mitenkähän ihmeessä nuo nypyt on tarkoitus saada siististi pois kankaasta? Tämä oli tosiaan vain kokeilu kankaanpalalle, jonkun pipon tästä voisi vielä väsätä, jos kankaan saa siistiksi.

Jäljensin Tenavien tamineet -kirjasta college-puseron kaavan koossa 74, ja sain aikaan tällaisen:

Meidän vaaville menee vielä koko 62-68 cm, mutta minusta ei ole mieltä tehdä niin pieniä vaatteita, kun ne jäävät pieneksi aivan kohta. Kaikki kankaat ovat trikoota; pääntiellä, hihoissa ja vyötäröllä olisi pitänyt käyttää resoria, mutta kun ei ollut niin meni ilman. Melko ysärityylinen on tuo mallikin, mutta tulipa testattua. Jälkikään ei ole maailman siisteintä, voi kun mulla olis saumuri...

Applikointi onnistui kuitenkin paremmin kun jätin liimaharsot sikseen, silitin vain kankaiden taakse tukikankaat ja ompelin ne ennen applikointia suoralla tikillä puseron etukappaleelle. Tämä pallovarastonvartijahirviö on todellisuudessa hyvin leppoisa tapaus, joka on saanut inspiraationsa eräästä vapaassa levityksessä olevasta fontista.

2 kommenttia:

 1. Voi kun sulla tosiaan olisi saumuri, olisi suuri apu monessa jutussa. Mutta kohtapas sulla on synttärit :)))
  Applikointeja, vaippoja, bloggailua, kasvihuonetta... Ole onnellinen, että vaavi jättää näin paljon aikaa harrastuksille! Applikoinnit näyttää oikein mukavilta, harjoitus tekee mestarin. Mulla on tässä kans yks askartelu menossa, näytän sitten kun saan valmiiksi. Sait minutkin innostumaan näpertelystä :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä ihanaa, että poika on noin tyytyväinen, eikä kaipaa syliä ja huomiota ihan joka käänteessä. Tyytyväisenä tykkää pötkötellä Koalassa kun minä puuhastelen.

  Vähän liikaakin on vain tainnut tulla touhuttua, kun meni niska pahemman kerran jäkkiin. Palasin juuri osteopaatilta, joka käski pitää muutaman päivän käsityötauon, saapa nähdä, maltanko :)

  Ja synttärit lähestyy tosiaan, enemmän ja vähemmän kovaäänisesti olen tainnut asiasta lähipiirille vihjailla! :D

  VastaaPoista