torstai 14. huhtikuuta 2011

Lämpöpussi turvakaukaloon

Kevät on täällä jipii! Lapsen pukemiseen ihanaihanaihana lämpö ja valo tuovat kuitenkin omat kommervenkkinsa: vaunuissa/kaukalossa ulkona pitäisi olla vielä lämpimästi päällä, mutta autossa tai liinassa saa olla melkein sisävaatteissa (siis melkein, tietysti tarvitaan pipoa, rukkasta ja töppöstä vielä pitkään). Haalarin kanssa vekslaaminen on hankalaa varsinkin ahtaissa tiloissa. Siksipä ompelin turvakaukaloon lämpöpussin, johon poitsun voi lykätä tilanteen mukaan koti- tai liinailuvaatteissa!

Tässä pussi eestä, takaa, auki ja kiinni ja vaikka miten päin:

Pussin ompeleminen oli melko hankalaa ja aikaavievää varsinkin ilman mitään ohjetta tai kaavaa, netistä vain etsin muutamia mallikuvia ja mittailin kaukaloa, poikaa ja äitiyspakkauksen makuupussia malliksi. Vuori on mikrofleeceä ja päällinen joustofroteeta, ihanan keväisen aurinkoisia kankaita, jotka onneksi pelastavat paljon, eivätkä pienet (mutta sitäkin ärsyttävämmät) virheet hyppää heti silmille. Vetoketjun asettumisen kanssa oli suurimpia ongelmia, mutta onneksi tulin vastikään hankkineeksi nepparikoneen, niin sain ruman vänkyrävetskarin nappilistan alle piiloon :D

Pääasia on kuitenkin, että pussi sopii kaukaloon ja poika tuntuisi viihtyvän siinä hyvin. Pussissa on kasvunvaraa, ja sen jälkeen kun kaukalo jää pieneksi, sitä voi käyttää vaikka lisälämpöpussina äitiyspakkauksen makuupussin sisällä, kun ne kamalat talvipakkaset taas kolisuttavat hampaita.

2 kommenttia:

  1. Tuohan näyttää tosi kivalta pussilta! Eikä kukaan muu kuin ompelija itse edes katso niin tarkkaan, lapsi itse vähiten vaan nauttii vaan lämpimästä olosta. =)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Ja käytössä onkin nyt todettu hyväksi: poika nukahti automatkalla pussiin ja jatkoi päikkäreitä pihalla turvakaukalossa neljä tuntia! Eikä edes äitini huomannut pussissa pahempia ompeluvirheitä, joten ehkä ne tarttuvat enimmäkseen omaan silmään ;)

    VastaaPoista