keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Saumurihaaveita

Täytän tänään pyöreitä vuosia ja sain kuulla, että synttärini kunniaksi minulle on kerätty saumurikolehti! Jee! Vielä en tiedä millainen summa kassaan kilahtaa, mutta sen päätin jo, että en hanki sitä kaikkein edullisinta vaihtoehtoa, vaan satsaan laatuun ja kestävyyteen ja maksan itse väliä sen, mihin lahjukset eivät riitä.

Haaveilin ensin Husquarnan Viking Huskylock s15 -saumurista, joka on oikein hyvä peruskone satunnaiseen käyttöön. Vaihtoehtoja pyöriteltyäni ajattelin kuitenkin satsata hieman enemmän ja hankkia koneen, jossa on myös peitetikkiominaisuus. Tällä hetkellä kuumaa kilpailua johtaa Pfaffin Coverlock 3.0, joka on kaiken lisäksi aika hyvässä tarjouksessa... Jos jollakulla on kokemuksia tuosta Pfaffin koneesta, niin kuulisin mielelläni. Samoin otan vastaan suosituksia muista n. 700-800€ arvoisista koneista.

Ompelukoneena mulla on muuten Husqvarnan Viking E20, jonka ostin viime syksynä. En silloin aavistanut, että innostun ompelemaan näin aktiivisesti, joten nyt hieman harmittaa etten satsannut kerralla himpun kestävämpään koneeseen. Husky on kyllä näppärä ja ajaa asiansa, mutta joitakin ongelmia sen kanssa on ollut: kovin paksuja kankaita kone ei jaksa ommella ja ylälangalla on ikävä tapa katkeilla/hypätä pois paikoiltaan. Applikointeja varten koneessa saisi olla myös hidastin, samoin joustotikkivalinnat voisivat olla monipuolisemmat (ja luotettavammat), neulastoppari ala-asentoon olisi kätevä, eikä hieman hiljaisempi äänimaailma olisi pahitteeksi. Koneessa on silti hyvä, kestävä runko ja se on todella helppokäyttöinen. Puutteet ovat pikkujuttuja, joiden kanssa oppii elämään, mutta voi olla, että vaihto on edessä lähivuosina jos jatkan ompelemista näin aktiivisesti.

Suuntaan saumurikauppaan ensi viikolla, joten kipin kapin kokemuksia jakamaan, jos jotain mielipidettä asiasta löytyy!

2 kommenttia:

 1. Olen kuullut ( ei siis kokemusta itsellä) että on liian vaivalloista vaihtaa peitetikiltä saumuripuolelle ja silloin se peitetikkiominaisuus jää helposti käyttämättä. Langat ja joissain jopa neulat joutuu laittamaan kokonaan uudelleen. Yksi kaverikin osti lisäksi peitetikkikoneen vaikka hänellä olikin jo peitetikkisaumuri...

  Suosittelen Berninan saumuria.

  Mutta kannattaa jokatapauksessa ostaa saumuri liikkestä josta pääsee tarvittaessa kyselemään jos tulee ongelmia, jossa on mukava henkilökunta jolta saa tarvittaessa apua.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Yhdistelmäkoneita tosiaan moititaan käytettävyydestä, mutta tämä Pfaffin malli on netistä löytämieni käyttäjäkokemusten mukaan ihan toimiva. Hmmm, mahdankohan kuitenkaan todellisuudessa tulla käyttämään peitetikkiä ikinä...

  Ajattelin käydä kivijalkaliikkeissä ainakin testaamassa koneita ja kyselemässä tarjouksia, mutta jos nettikauppojen hinnat ovat selvästi edullisempia, niin saatan kallistua tilaamisen puoleen, vaikka se vähän ketkulta kauppiaita kohtaan tuntuukin. Toisaalta liikkeestä ostaessa huolto ja takuukin ovat varmoja.

  Toisaalta ja toisaalta :) Saumuri taitaa olla meikäläisen elämän kolmanneksi suurin rahallinen satsaus ikinä (asunnon ja auton jälkeen), joten ihan hyvä on pohtia tämä asia joka kantilta, vaikkei se kärsimättömälle luonteelleni hirmu hyvin sovi :)

  VastaaPoista