torstai 28. huhtikuuta 2011

Hoitokassi

No niin, vihdoin sain tehtyä sen haaveilemani hoitokassin! Turhaan kyllä odottelin saumurin saapumista, tässä projektissa saumurista oli aika vähän iloa. Osittain sen takia ompeleminen ei ollut kovin innostavaa, osittain englanninkielisten ohjeiden vuoksi. Vaikka kohtuullisesti englantia osaankin, on erikoissanasto äidinkielelläkin joskus kettumaista käsittää. Mutta kassista tuli kiva!

Ulkokangas on kirpparilöytöpellavaa ja vuori hauskaa pöllötrikoota, jonka ostin muistaakseni Sampsukalta. Kaava on Kestovaippakaupasta.

Läpässä seikkailevan pöllön applikoin jo aiemmin velour- ja trikootilkuista. Sama pölleröinen seikkailee myös blogin tunnuksessa :) Keskimmäisessä kuvassa näkyy muuten hyvin pari heijastintäplää, jotka applikoin kuvioon mukaan. Kuva toimii myös pienenä taskuna.

Lisäsin laukkuun myös neppejä: tuttinauha on irrotettava, ison keskitaskun saa suljettua ja läpän saa kiinni kahdelle eri korkeudelle. Pikkuisen pelottaa, miten nepit pysyvät kiinni näin ohkaisissa kankaissa, saa nähdä.

Vuorin olisi voinut tehdä myös pul-kankaasta, niin olisi sisäpuoli suojattu mahdollisilta kosteusvahingoilta ja sen saisi pyyhkimälläkin siistiksi, mutta toisella kertaa sitten.

Alimmassa kuvassa laukku on ladattu täyteen. Tällaisella arsenaalilla siis varustaudutaan esimerkiksi kylä- tai kaupunkireissuun (kaikkea harvoin tarvitaan, mutta on hyvä varautua pahimpaan):
- 2 valmiiksi täytettyä taskuvaippaa
- 2 harsoa (puklurätiksi ja varaimuksi)
- 1 tyhjä taskuvaippa
- vaipanvaihtoalusta (trikoinen, aion tehdä kosteussuojatun)
- kosteuspyyhkeitä
- vaippapussi
- tutti
- pyyhe
- 2 bodya, sukkahousut ja paita

Lisäksi kuvassa seikkailee suloinen Matti-marakatti, joka toistaiseksi hauskuuttaa enemmän leikittäjää kuin lasta :) Lisäksi sään ja liikkumistavan (liina, vaunut, auto, bussi, kävellen...) mukaan pakataan laukkuun esimerkiksi ylimääräisiä sukkia, villapusero, myssy jne. Tähän laukkuun jää kivasti tilaa vielä omillekin tavaroille ja mahdollisille ostoksille.

Minkäslaisella varustevalikoimalla teillä seikkaillaan?

Lisäksi surautin pari perhostaittoimua, joiden päälikankaat ovat froteeta ja välissä on kerros bambufroteeta.

Postilaatikkoon oli muuten tänään putkahtanut ihana pieni lahjapuketti:

Kiitos Tealle hauskasta kortista ja kauniista sukista, jotka ovat paitsi suloiset, myös täydellisen pitkävartiset liinailusukiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti