sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Erikoinen tilaus

Eräs blogini lukija pyysi minua ompelemaan tyttärelleen pehmoisen vaipan, joka ei kuitenkaan tulisi vaippakäyttöön: tytöllä on lonkassa vika, ja hyvää jalkojen asentoa tukemaan tarvitaan kertakäyttövaipan päälle jotain. Lääkäri oli suositellut tähän tarkoitukseen kestovaipan kuorta, mikä hieman ihmetyttää: millaistahan kuorta? Ei ainakaan pelkkä pul-kankainen kuori asentoa mitenkään tukisi.

Ompelin pikkumimmille sisätäyttövaipan siitä violetista velourtrikoosta, josta tein sisätäyttövaipan omalle poitsullekin. Koska vaippa ei tule "vaippakäyttöön", on tasku periaatteessa turha, mutta tahallani sen vaippaan kuitenkin jätin: eihän sitä tiedä, vaikka ihanan pehmoinen vaippa kannustaisi kokeilemaan kestovaippaa ihan oikeastikin! Yksikin kestovaippa päivässä vähentää maatumatonta kaatopaikkajätettä vuodessa 365 kertisvaipan verran!

Kestovaippainnostus voi kuitenkin lopahtaa nopeasti, jos vaipat eivät istu tai niitä käyttää väärin. Siksi muistutukseksi tällaisen sisätäyttövaipan käyttöohje:
- Vaippa on valmistettu nestettä imevästä kankaasta, eli sitä ei voi käyttää ilman erillistä kuorta! Sisätäyttövaipan päälle pitää siis pukea toinen vaippa: vaikka pul-kankaiset tai fleecestä ommellut kuoret tai villahousut.
- Vaipan kokoa voi säätää tarrojen avulla. Jos tarrat kiinnittää hieman yläviistosta, niin ne saa tiukemmalle.
- Vaipan kankaiden välissä olevaan taskuun pitää lisätä nestettä imevää kangasta, kannattaa kokeilla esimerkiksi pötköksi käärittyä harsoa.

Jään innolla odottelemaan palautetta siitä, miten vaippa tyttövauvalle istuu ja auttaako se lonkkaongelmissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti