maanantai 28. maaliskuuta 2011

Röyhelöitä, röyhelöitä

Päätin tehdä lopusta fleecestä kuorivaipan. Koska edellisen kerran fleecea käsitellessäni huomasin, että kuminauha ei käyttäydy kovin kivasti paksussa kankaassa, etsin uuden ohjeen sen kiinnittämiseen, ja sellaisen löysinkin Kestovaippainfon sivuilta.

Käytin kuorivaipassa kuitenkin omaa kaavaani, en alkanut jäljentää uutta nyt kun yksi (meillä) hyvin toimiva on löytynyt. Olisi silti kannattanut tutkia mallissa käytettyä kaavaa ja totella ohjeita paremmin, sillä ompelin kuminauhan aivan liian lähelle reunaa, ja röyhelöt jäivät liian lyhyiksi (eli rumiksi). Röyhelöiden tehtävä ei muuten ole vain sulostuttaa vaippaa, vaan ne toimivat myös lisävarmistuksena, jos jalansuusta pääsee jotain falskaamaan.

Nooo... Eipä tuosta fleecestä kovin kauniita vaippoja tule muutenkaan. Mikrofleece olisi parempaa, koska se on ohuempaa. Aplikoimalla saisi myös piristystä ankeaan kankaaseen. Tämmöinen siitä joka tapauksessa tuli (kankaana siis kaksinkertainen fleece):
Vaippa on ollut aamusta asti käytössä, ja hyvin toimii vaikka onkin ruma ja myös julman suuri: fleece joustaa niin paljon, että kuori mahtuu pojalle varmaan ainakin puoli vuotta.

Kokeilin röyhelömallia myös pariin sisätäyttövaippaan, joiden materiaalina on ulkopinnassa velour ja sisällä sekä joustofroteeta että kuivaliinaa.
 
Ensimmäinen vaippa (harmaaraidallinen) epäonnistui samasta syystä kuin fleecekuorikin: ompelin kuminauhan liian lähelle reunaa, joten röyhelö on olemattoman lyhyt. Violettiraidallinen onnistui hyvin. Jos vaipat myös toimivat, saatan tehdä niidenkin ompelemisesta kuvallisen ohjeen - onko tarvetta tai mielenkiintoa? 

2 kommenttia:

  1. Normivaipoissakin on tuommoset röyhelöreunat estämässä ohivuotoja, mikä ettei sellaiset sopisi kestovaippoihinkin. En tiedä onko röyhelön paksuudella väliä, tavallisessa vaipassa ne on ohuen ohuet. Riittäskö kestovaipassa röyhelö yksinkertaisesta kankaasta? Onko sillä väliä? Kunhan mietin...

    VastaaPoista
  2. Yksittäiseen kankaaseen (ainoastaan ulkopuolen kangas) nuo röyhelöt on ommeltukin, mutta taitaisi toimia paremmin a) ihan ohuiden kankaiden kanssa (trikoo) ja b) saumurilla ommeltaessa, sillä ompelukoneella tulee kuitenkin aina taitosta ja kerrosta vähän joka puolelle. Käytössä huomasi, että reisistä ovat röyhelöineen ainakin vielä liian isot nuo vaipat meidän tirriäiselle.

    Ihania röyhelöllisiä vaippoja näkyypi vaikka täällä: http://www.nallevaipat.com/nalle-nottonen-sisatayttovaippa-p-1342.html

    VastaaPoista