lauantai 26. maaliskuuta 2011

Taskuvaippa (myrkky)sienikankaasta

Taisivat tosiaan olla myrkkysieniä tämän pul-kankaan koristukset, niin pieleen meni kaikki tämän tekeleen ommellushommissa kuin mahdollista! Tai turha siitä kangasta on syyttää, minä kämmäsin. Ongelman ydin on tässä:
Eli päätin kokeilla ommella kuivaliinakankaaseenkin kuminauhan ja vieläpä nätisti kujaan enkä vain kolmipistesiksakilla venyttämällä. Tämä oli virhe seuraavista syistä:
- Kuivaliinakangas ei asettunut kuminauhan ompelemisen jälkeen nätisti pul-kankaan päälle, vaan alkoi vetää aivan vietävästi. Jouduin purkamaan ommelta monta kertaa.
- Takaosaan jää turhan paksu kangaskasa, jonka arvo on vain (muka) esteettinen, mutta joka todennäköisesti painaa pikkuisen selkää.

Taskuvaipoissa näkee toisinaan kuminauhan myös sisäkankaassa, mutta se on aina ommeltu kolmipistesiksakilla kankaan reunaan - ainakin niissä vaipoissa, joita minä olen nähnyt. Ehkäpä tässä on se syy...

No muutakin kömmähdyksiä sattui: leveämpi tarranauha oli vähissä ja sitä piti lähteä ostamaan lisää (olin kyllä muutenkin menossa kauppaan, ihan niin vaippamaniassa en ole, että lähtisin varta vasten hakemaan ompelutarvikkeita justnytheti toiselta puolelta kaupunkia :D). Lisäksi onnistuin katkaisemaan yhden neulan ommellessani reisikuminauhaa. Oi voi. Vaipan ompelemiseen tuhrautui varmaan likemmäs kolme tuntia aikaa, kun normaalisti leikon ja surautan vaipan valmiiksi noin tunnissa. Mutta tällainen siitä tuli: palkkasin malliksi nallen, jonka sain kummipojalta 10 vuotta sitten.

Nallen takana muuten Novitan Mambosta patenttineuletorkkupeitto, vauvan suosikki.

2 kommenttia:

  1. Älä masennu! Et arvaa kuinka monta kertaa täällä lentää seinään, a) vaipantekele, b) koneet ja c) loput ompelutarvikkeet. Hyvä et kokeilit kuitenkin tuotakin tapaa. Luulen et kuminauha toimii coolmaxissa paremmin, sen kanssa ei ainakaan mulla ole ollu tollaisia ongelmia. Jätä kumppari suosiolla pois, ei paina turhat lisäkerrokset pikkuisen selkää.

    VastaaPoista
  2. Luulen kans, että coolmaxissa toimii kuminauha paremmin, kun on vähän jämäkämpää kuin kuivaliina. Mutta taisi olla eka ja vika kumpparikokeilu silti vähään aikaan :D

    Tahtoisin niiiiin kovasti saumurin: onneksi tässä synttärit lähestyy, voisi alkaa vähän vihjailla ihmisille, jos saisivat kolehdin kerättyä ;)

    VastaaPoista