tiistai 29. maaliskuuta 2011

Pul-kuori ja söpösiä siilejä

Kävin tänään Kestovaippakaupassa, sellainenkin ihme löytyy kotikaupungista! Eihän tälle hurahdukselle näy loppua... Menin ostamaan joustokanttinauhaa pul-kankaasta tehtävää vaippakuorta varten, mutta tarttui mukaan tietysti muutakin:
Ruskeasävyinen eläinkuvioitu pul-kangas löytyi alelaarista pienen värivirheen takia, enkä ole sitä vielä päässyt leikkelemään. Punainen kangas ja suloiset siilit ovat tencel-trikoota, joka on "luonnonmateriaaleista valmistettu silkkisen pehmeä kuitu. Tencelistä valmistetut kankaat sopivat erityisen hyvin herkkäihoisille kuidun sileän rakenteensa ansiosta. Tencel-trikoo pysyy pehmeänä narukuivatuksessa, se ei rypisty ja laskeutuu kauniisti. Tencel ei tarjoa kasvualustaa bakteereille ja se on 100% biologisesti hajoavaa", kuten Myllymuksut osaa kertoa. Erinomainen materiaali kestovaipopihin siis!

Hypistelin kaupassa valmiitakin vaippoja ja totesin, että röyhelöitä oli vaippoihin taiteiltu myös ompelukoneella tarpeeksi ohuista materiaaleista. Trikoot päätyivät siis röyhelölliseksi sisätäyttövaipaksi, joka onnistui hyvin ja oli mukava ommella:

Suloinen ja pehmoinen vaippa :)

Ompelin myös pul-kankaisen kuorivaipan Kiedo ry:n sivuilta löytyneellä ohjeella. Ohje oli muuten erittäin selkeä ja hyvä, mutta vuotosuojien ja vaipan yhdistäminen toisiinsa olisi voitu neuvoa paremmin, sillä nyt joustokanttinauhat jäivät vaipassa pikkuisen törröttämään. Vuotosuojat ovat siis nuo ylimääräiset lirpakkeet vaipan keskivaiheella, nimi kertookin, mitä varten moiset kuorivaippaan pitää tällätä.

Kanttinauha on muutenkin paikoitellen vinksin vonksin, mutta eiköhän seuraava kuori onnistu jo paremmin.

Onneksi muuten käytin tähän harjoittelukappaleeseen tuota sienikangasta, joka totisesti taitaa olla myrkkysienistä valmistettu: kankaasta tekemääni taskuvaippaa on pesty kahdesti, ja punainen väri on selvästi haalistunut! Harmi, että kangas on hommattu Huuto.netistä, muuten olisi kyllä reklamaation paikka...

2 kommenttia:

  1. Saisko tänne sellasen "Tykkään" -nappulan?

    VastaaPoista
  2. Hehee, onnistuuhan se vaikka jakamalla postaus FB:ssa ja tykkäämällä siellä? ;)

    VastaaPoista