torstai 5. toukokuuta 2011

Apina safarilla

Safarikangasta oli vielä jäljellä kahteen ja puoleen vaippaan. Sain vinkin, miten palan lopusta jäävän ärsyttävän kokoisen lärpäkkeen saa vielä tehtyä vaipaksi:

Ta daa! Läpät voi aivan hyvin tehdä toisesta pulista, kun sauma tulee niin ylös, ettei se pääse johtamaan kosteutta! Kahden eri pulin mallaaminen toisiinsa on sitä paitsi hauskaa. Minusta tämä on tosi kivan näköinen vaippa!

Ompelin myös pari huippuhyvää (ainakin materiaalien puolesta) perhostaittoimua: päällä mustaa joustofroteeta, välissä hamppufleecea ja alla musta-ruskea-raidallista bambufleecea. Kameran patterit ovat laturissa, niin eivät päässeet kuvaan, mokomat.

6 kommenttia:

 1. Näin minäkin yritin säästää kangasta, kun aloin ensimmäisiä vaippojani tekemään. Tajusin aika äkkiä, että ei ehkä ensimmäisissä tekeleissä kannattaisi säätää mitään ylimääräistä :) (mm. toisessa vaipassa pulien sauma tuli kuminauhakujan alkukohtaan, ei hyvä). Miten kiinnität nuo pulin palaset toisiinsa, ihan yhdellä ompeleellako vain? t. Mari (joka on pikkuhiljaa ajautumassa kestovaippaholistiksi)

  VastaaPoista
 2. Surruutin ensin saumurilla palat yhteen ja tikkasin sitten pitkällä tikillä reunasta vaippapuoleen: jos klikkaat kuvaa suuremmaksi, niin tikkaus jotenkuten näkyykin. Olisi varmaan voinut ihan ommella suorallakin, mutta olen niin innoissani uudesta saumurista, että sitä pitää saada käyttää joka käänteessä :D Nämä vaipat on tehty Vaippailmiö-kirjasta löytyvällä kaavalla, ja näissä on aika isot nuo läpät, joten riittää lääniä mallailla erilaisia yhdistelmiä.

  Ja juu, vaippoihin kyllä on vaarana hurahtaa täysillä, niin hullulta kuin se kuulostaa. Jos joku olisi muutama vuosi sitten kertonut mulle, että kolmikymppisenä intoilen aivan täpinöissäni jostain vaippakuoseista ja -kaavoista, niin olisin nauranut tyypin pihalle :D

  VastaaPoista
 3. Juu, nyt huomasinkin tuon tikin kuvasta, kiitos! Tällä kaavalla minäkin tein tänään yhden vaipan, ainakin mun versio jäi jotenkin pussittamaan takaa, mutta ehkä se käytössä istuu paremmin. Mietin, että toimisikohan tämä vaippa paremmin nepillisenä, kun noihin siivekkeisiin jää niin paljon "ylimääräistä", ne saa pienillä näppärillä sormilla helposti auki sitten joskus (ei ehkä vielä 3 kk iässä kuitenkaan :))..

  VastaaPoista
 4. Henna on ymmärtääkseni tehnyt tätä vaippaa nepillisenä - josko vaikka sattuisi lukemaan kommentteja ja kertoisi kokemuksia. En oo ite vielä tehnyt yhtään neppivaippaa, kun tykkään tarrojen monipuolisista säätömahdollisuuksista, eikä ihan pikkuinen niitä tosiaan saa räpellettyä auki. Suunnitelmissa on kyllä kokeilla neppivaippaa ihan huvikseen tässä lähiaikoina, mikseipä vaikka tällä kaavalla :)

  VastaaPoista
 5. Apina ja gorilla, kävelivät torilla... viidakossa tällä kertaa :) Hassu vaippahörhö!

  VastaaPoista
 6. Saumausteippi on avuksi silloin kun saumaa (tai ommelta) tarvii laittaa kriittisempäänkin paikkaan. Kuten esimerkiksi tässä mun pitsipeppuvaipassa: http://liljankukangalleria.blogspot.com/2011/03/prinsessa-unelmia-vol-4.html

  Jatkopalat siivekkeisiin olen ommellut ihan vain suoralla ompeleella. Joskus olen tikannut, joskus taas en. Ja hyvin ovat toimineet!

  VastaaPoista