lauantai 21. toukokuuta 2011

Droooool...

Kyselin edellisen päivityksen lopussa, mitä sitä sitten tekis, ja vinkiksi pukkasi kuolalappuja. No miehän surautin:

Kaava (jos nyt tuollaisen kolmion työstäminen kaavaa varsinaisesti vaatii...) on ihan oma muutamien kuvien ja mittausten perusteella laadittu. Ylemmän kuvan kuolalaput ovat hieman pienempiä, alakuvan laput kävisivät mainiosti vaikka kaulahuiveistakin. Yläkuvan kolme musta-violettia lappua ovat velouria ja joustofroteeta, ja kirjava lappu on yksinkertaista flanellia (olisi pitänyt tehdä kaksinkertaisesta kankaasta, mutta tuo oli ihan eka kokeiluni). Alakuvan väreille tapahtui jotain omituista, mutta tyynyt päällä olevat liinat ovat joustofroteeta ja velouria, nallella on kaulassa kaksinkertaisesta puuvillasta tehty lappu. Kaikkia paitsi flanellista liinaa voi käyttää kummin päin haluaa, puuvillalappuun maltoin jopa kohdistaa hauskat robottikuvat keskelle!

Näistä tuli kivoja ja ompeleminen oli tosi nopeaa. Ostin eilen valkoista flanellia, johon ajattelin applikoida jotain kuvia, niin saisi oikein persoonallisia ja hauskoja lappuja.

Jatkoin myös tilkkulaatikon siivoamista, ja tekaisin ylijäämäkuivaliinoista, -coolmaxeista, -bambujämistä ja -flanellista muutaman kestositeen. Ulkokankaat ovat taas Marimekkoa, palalaareja kannattaa penkoa: tämäkin kirjava tilkku maksoi n. 2€ ja siitä sai 6 vai 7 sidettä! Raitatrikoo on kirpparilta.


Pienten päivässä oli tänään oikein mukavaa, eikä turhan vaikeitakaan vaippa-asioita kyselty. Itse asiassa vaippojen ompelemisesta ei suoraan kysytty juuri mitään, enemmän ihmisiä kiinnosti vaippojen huoltaminen ja erilaiset vaippavaihtoehdot. Monella kyselijällä oli tosin jo niin iso vaipatettava (oma esikoispoika on siis vasta 3kk), etten osannut vastailla kuin mutu-pohjalta, mutta onneksi paikalla oli paljon muitakin kestovaippaintoilijoilta, joten apua löytyi ja keskustelua syntyi. Tapahtumassa kävi mukavasti väkeä ja oli ilo huomata, kuinka muutama kantovälineitä eka kertaa Pienten päivässä kokeillut vanhempi koki valaistumisen niidenkin suhteen ja poistui paikalta ergonomista kantoliinaa tai -reppua rikkaampana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti