torstai 19. toukokuuta 2011

Imuja, siteitä ja ideapulaa

Järjestelen kangaslaatikkoani ja yritän päästä eroon hankalan kokoisista kangaspalasista. Onneksi melkein mistä suikaleesta tahansa saa tehtyä joko imun tai siteen. Nämä perhostaitot vaativat tietysti aika isoja tilkkuja, mutta olen niin tykästynyt perhostaittoimun kätevyyteen ja tehokkuuteen, että pyrkimyksenä on saada perhostaitto joka taskuvaippaan.

Näihin perhostaittoimuihin on käytetty velouria, bambufleecea, pellavaa, joustofroteeta ja tencel-joustofroteeta. Kaikki muut kankaat ovat jonkinlaisia jämäpaloja paitsi kuvassakin näkyvä ruskea velour, jota tilasin joskus jostain enkä sitten tykännytkään väristä...

Tein myös neljä sidettä. Päälikankaiksi päätyivät taas Marimekon tilkut (tällä kertaa myös itse ostamiani), sen alle softista, väliin flanellia ja vähän bambufleecea ja viimeiseksi musta coolmax. Haluan käyttää siteisiin mieluummin tummaa coolmaxia, etteivät tahrat näy. Siteitä on kiva ommella, kun niitä saa nopeasti leikattua isommankin pinon. Näitä voi viedä vaikka lahjaksi - onneksi suurin osa mun kavereista on niin hörhöjä, etteivät tämmöistä lahjusta säikähtäisi, vaan arvostaisivat ennemminkin :D

Mulla on pieni vaipanompelukyllästyminen. Olen tehnyt niin monta taskuvaippaa samalla (hyvällä) kaavalla, tekisi mieli kokeilla välillä jotain muuta. En äkkiseltään löytänyt mistään neppikiinnitteisen vaipan kaavaa/ohjetta, voisiko joku vinkata ja linkata?

Ja jotain muutakin hyvää ideaa olisin vailla... Tarkoitus on askarrella toinenkin neliöliina mun rumasta ja epäkäytännöllisestä rengasliinasta, mutta kangas vaatii aika paljon tuunaamista ensin. Samoin haluaisin tehdä fleecesta kantotakin, mutta näin kesän kynnyksellä sekään ei oikein innosta. Vauva on edelleen niin pieni, etten viitsi ommella pojalle vaatteita, kun niiden käyttöikä olisi korkeintaan kuukausi... Ääh ja plääh, mitä mää tekisiiin??

4 kommenttia:

 1. Vinkki, ei kyllä kovin haasteellinen juttu sulle...: kolmionmuotoisia kuolaliinoja vauvalle, niitä menee päivässä pari. Kiinnitys joko pienellä tarranauhalla tai nepparilla niskan taakse. Mä voisin tilata samantien 20 kpl. Matsku voisi olla pehmeää jerseytä tai jotain muuta (imevää) kangasta. Ei saa vaan olla liian paksu jottei Kuumakallelle tule hiki. Miltä kuulostas?

  VastaaPoista
 2. Meinaatko tällaisia: http://www.kestovaippakauppa.com/product_details.php?p=1284 (Klikkaa "lisää kuvia")

  Tuossa vois olla ideaa. Ja ainakin KVK:n kuolalaput ovat näemmä flanellia tai pulia, molempia taitaa löytyä. Hmmm, pitääpä alkaa vähän piirustaa ja suunnitella.

  VastaaPoista
 3. Näitä tulette varmasti tekin pian tarvitsemaan, muuten on bodyn/paidan vaihto parikin kertaa päivässä aiheellista...

  Noi Kestovaippakaupan mallit näyttää myös kivoilta!

  Erilaisia vaihtoehtoja saa Googlen kuvahaulla kun laitat hakusanat "Dreieckstuch" ja "Baby", esim. tämmöinen:

  http://www.jako-o.de/shop/Babys-Baby-Anziehsachen-Basics-Dreieckstuch/group/2218/dmc_mb3_search_pi1.searchstring/*/product/29060/Produktdetail.productdetail.0.html

  VastaaPoista
 4. Ai vain pari kertaa päivässä, sehän olisi vaihtelua: tänään meni 8 bodya pyykkiin :D Ei tosin kuolan, vaan loputtoman ja runsaan puklaamisen takia... 8 on kyllä poikkeuksellisen paljon, yleensä pärjätään päivä 1-3 bodylla/paidalla.

  Tein pari erilaista lappua, viikonloppuna läimin niistä kuvia tänne niin voit vielä harkita tuota 20 kappaleen tilaamista ;)

  VastaaPoista